Voor iedereen met een hobby.
 
HomePortalCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 101 wafel recepten

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Bloemeke
Admin


Posts : 2359
Join date : 2010-06-02
Age : 37

PostSubject: 101 wafel recepten    Sat Sep 18, 2010 2:10 am

Zachte vanille wafels


Ingrediënten

* 300 gr boter
* 1 snuifje zout
* 325 gr suiker
* 5 st eieren
* 4 pakjes vanillesuiker (ong 8 gr. elk)
* 1 tas water
* 500 gr zelfrijzende bloem


Bereidingswijze

Smelt de boter samen met het zout - suiker en eieren kloppen tot een witte romige massa -de 5 pakjes vanillesuiker bijvoegen alsmede het water - voeg er daarna de gezeefde zelfrijzende bloem aan toe en klop stevig tot een gladde massa ontstaat (voeg eventueel wat bloem bij indien het deeg te lopend mocht worden) - bak vervolgens het geheel af in een gewoon wafelijzer.
Serveertips Persoonlijk giet ik niet de volledige vorm van het ijzer vol, maar maak liever kleine wafeltjes. Het is iets langer werken maar als tussendoortje is het best lekkerder.


Tip: Deze wafels kun je makkelijk in een goed gesloten doos een tijdje bewaren!
Back to top Go down
View user profile http://hobbyhoekje.teamgoo.net
Bloemeke
Admin


Posts : 2359
Join date : 2010-06-02
Age : 37

PostSubject: Re: 101 wafel recepten    Sat Sep 18, 2010 2:15 am

Een simpele wafel



Ingrediënten


* 2 eieren
* 125 g bloem
* 25 g fijne kristalsuiker
* 2 g zout
* 10 g bakpoeder
* 40 g gesmolten Solo
* 20 cl melk


Bereidingswijze

Scheid het eiwit van de eierdooiers en klop het stijf.
Meng de bloem, de suiker, het zout en het bakpoeder in een kom.
Voeg de eierdooiers, de gesmolten Solo en daarna ook de melk toe. Roer er voorzichtig het stijfgeklopte eiwit onder.
Laat 2 uur rusten in de koelkast.
Warm het wafelijzer op.
Doe één pollepel deeg in het ijzer en laat bakken tot de wafel goudbruin ziet.

Tip: Dien de wafels lauw op met een bolletje ijs of eet ze gewoon koud wanneer je maar wil
Back to top Go down
View user profile http://hobbyhoekje.teamgoo.net
Bloemeke
Admin


Posts : 2359
Join date : 2010-06-02
Age : 37

PostSubject: Re: 101 wafel recepten    Sat Sep 18, 2010 2:19 am

wafels met abrikozenjam


Ingrediënten


* 250 g bloem
* snuifje zout
* 50 g griessuiker
* 3 dl melk
* 80 g boter
* abrikozenjam
* 3 eieren
* vanille-essence


Bereidingswijze

Zeef de bloem en voeg het zout, de suiker en de dooiers toe. Giet er al kloppend beetje per beetje de melk bij.
Smelt de boter en voeg het bij het deeg. Breng het deeg op smaak met vanille-essence en laat minstens 2 uur rusten.
Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig onder het deeg.
Bak het deeg in een goed heet wafelijzer.

Serveer de wafels op een bord en lepel er abrikozenjam bij.



Last edited by Bloemeke on Sat Sep 18, 2010 2:24 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile http://hobbyhoekje.teamgoo.net
Bloemeke
Admin


Posts : 2359
Join date : 2010-06-02
Age : 37

PostSubject: Re: 101 wafel recepten    Sat Sep 18, 2010 2:23 am

Wafels met amandelen


Ingrediënten

* 100 gr boter
* 200 gr bloem
* 150 gr bloemsuiker
* 3 eieren
* 50 gr amandelpoeder
* 30 cl melk
* geklopte room
* aardbeien

Bereidingswijze


Meng de bloem met de bloemsuiker, de eieren en het amandelpoeder.
Meng de melk met de gesmolten boter en meng deze onder het bloemmengsel.
Bak de wafels en versier met aardbeien, geklopte room en bloemsuiker.


Back to top Go down
View user profile http://hobbyhoekje.teamgoo.net
Bloemeke
Admin


Posts : 2359
Join date : 2010-06-02
Age : 37

PostSubject: Re: 101 wafel recepten    Sat Sep 18, 2010 2:29 am

echte brusselse wafels

Ingrediënten

* 250 gr zelfrijzende bloem
* 50 cl melk
* 25 cl spuitwater
* 100 gr gesmolten echte boter
* 2 stijfgeklopte eiwitten
* 2 st eidooiers
* 4 zakjes vanillesuiker
* 5 é 10 gr verse gist


Bereidingswijze

Meng de bloem met de suiker, voeg er een beetje melk aan toe en roer goed. Verwerk de eigelen en de rest van de melk en het water eronder tot een glad deeg. Voeg er de gesmolten boter bij en als laatste de stijfgeklopte eiwitten en beetje gist. Het deeg moet vloeibaar zijn zoals voor pannenkoeken. even laten rusten


Beboter het wafelijzer en bak de wafels als het ijzer goed heet is
Back to top Go down
View user profile http://hobbyhoekje.teamgoo.net
Bloemeke
Admin


Posts : 2359
Join date : 2010-06-02
Age : 37

PostSubject: Re: 101 wafel recepten    Sat Sep 18, 2010 2:33 am

bewaarwafels


Ingrediënten

* 1kg boter
* 1kg zelfr. bloem
* 1kg suiker
* 18 eieren
* 1 tas water


Bereidingswijze

Breng de boter, suiker en water in een grote kookpot en breng tot op het kookpunt.
Neem van het vuur en meng bloem en eierdooiers onder dit mengsel. Als laatste het stijfgeklopte eiwit voorzichtig ondermengen. Dit deeg gedurende de ganse baktijd in een warmwaterbad zetten zo haal je er meer wafels uit. Wafelijzer heet maken en de eerste maal inboteren maar daarna niet meer want het deeg op zich bevat al genoeg boter. Nu maar beginnen bakken! Dit deeg is voor 60 wafels die je enkele weken kan bewaren.

Back to top Go down
View user profile http://hobbyhoekje.teamgoo.net
Bloemeke
Admin


Posts : 2359
Join date : 2010-06-02
Age : 37

PostSubject: Re: 101 wafel recepten    Sat Sep 18, 2010 2:50 am

wafels met karnemelk


Ingrediënten

* 2 liter karnemelk
* 1 kg zelfrijzende bloem
* 8 eieren
* 8 pakjes vanillesuiker
* 8 soeplepels suiker
* 2 koffielepels olie
* 2 koffielepels bicarbonaat
* 300 gr boter


Bereidingswijze

meng de bloem , suiker , vanillesuiker en de bicar samen.
smelt de boter , voeg nu de eieren , melk , en olie toe.
meng alles grondig met elkaar .
en bakken maar
Back to top Go down
View user profile http://hobbyhoekje.teamgoo.net
Sponsored content




PostSubject: Re: 101 wafel recepten    Today at 3:02 pm

Back to top Go down
 
101 wafel recepten
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Hobbyhoekje :: Gebak, koekjes en taart-
Jump to: