Voor iedereen met een hobby.
 
HomePortalCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Konijn recepten

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Bloemeke
Admin


Posts : 2359
Join date : 2010-06-02
Age : 37

PostSubject: Konijn recepten   Fri Nov 12, 2010 2:14 am


konijn met salade van roodloof


Benodigdheden:

4 konijnfilets
4 stronkjes roodloof
een scheutje olijfolie
1 citroen
enkele stengels verse bieslook
peper en zout


Voor de chutney:

250 g gele pruimen
250 g kweepeer
1 duimdik stuk gember
1 chilipepertje
rijstazijn
suiker



Bereidingswijze:

Kook een flinke scheut rijstazijn met wat suiker en de fijngesneden gember en het pepertje. Snijd de kweepeer in stukjes en voeg ze erbij. Doe er enkele minuten later ook de gesneden en ontpitte pruimen bij. Laat 20 minuten rustig sudderen.
Snijd het roodloof en laat het weken in ijskoud water. Zo wordt het extra krokant. Droog het loof op een handdoek en breng het op smaak met gesnipperde bieslook, het sap van een halve citroen, olijfolie, peper en zout.
Kruid de filets met peper en zout en bak ze kort aan in hete boter.
Serveer de chutney in het midden van het bord, schik er wat salade bovenop. Snijd het vlees in plakjes en leg het rondom. Druppel wat braadjus over de filets.

Back to top Go down
View user profile http://hobbyhoekje.teamgoo.net
Bloemeke
Admin


Posts : 2359
Join date : 2010-06-02
Age : 37

PostSubject: Re: Konijn recepten   Fri Nov 12, 2010 2:18 am

gevulde konijnenrug met mozarella

Benodigdheden:
Voor de vulling:

2 konijnenfilets
160 g mozarella
3 eetlepels zongedroogde tomaten
1 koffielepel pesto


Voor de couscous:

4 dl kippenbouillon
1 eetlepel raz el hanout
230 g couscous
½ bloemkool (fijne roosjes)



Voor de crème van bloemkool:

de rest van de bloemkool
4 grote aardappelen
1 dl melk
40 g boter
peper en zout
muskaatnoot


Bereidingswijze:

Snijd het dikste deel van de konijnenfilet in en leg de filet volledig open zodat men één groot plat stuk krijgt.
Snijd de mozarella en de gedroogde tomaatjes in fijne blokjes en meng met de pesto.
Rol de filets met het mengsel op, zet vast met twee tandenstokers en zet weg in frigo.
Snijd van de bloemkool de bovenste roosjes af zodat men enkel de fijne roosjes heeft. Houd deze opzij voor de couscous.
Maak van de rest van de bloemkool, de aardappelen, de melk en de boter een smeuïge puree en kruid deze met peper, zout en muskaatnoot.
De bouillon opwarmen en kruiden. Op de couscous gieten en laten zwellen. Meng daarna de bloemkoolroosjes erbij.
Kleur de konijnenfilets aan en laat ze 6 minuten verder garen in een voorverwarmde oven op 180°C.
Dresseer de couscous via een dresseerring op een bord, leg daarnaast de rolletjes gevulde konijnenfilets en een lepel bloemkoolpuree.




Back to top Go down
View user profile http://hobbyhoekje.teamgoo.net
Bloemeke
Admin


Posts : 2359
Join date : 2010-06-02
Age : 37

PostSubject: Re: Konijn recepten   Fri Nov 12, 2010 2:25 am

konijnenfilet met paëlla

Benodigdheden:
Voor de konijnenfilets:

2 konijnenfilets
1 eetlepel honing
2 eetlepels sojasaus


Voor het mossel-garnaalsausje:

1 ui
1 takje thym
1 teentje look
olijfolie
200 g ongepelde garnalen
± 20 stuks gekuiste mosselen
2 koffielepels curry
1 potje saffraan
2 dl witte wijn
6 dl water
3 koffielepels tomatenpuree
1 dl room
30 g boter


Voor de paëlla:

190 g paëllarijst
1 versnipperde sjalot
3 dl bouillon
3,5 dl water
inktvistube
peper en zout
olijfolie


Bereidingswijze:

Leg de garnalen op een ovenplaat en laat ze op 180°C 15 minuten in de oven drogen.
Doe de ui, de thym en de look in een pot en breng alles aan het zweten in een beetje olijfolie. Doe er de curry, de saffraan, de mosselen en de witte wijn bij en laat samen 4 minuten koken met het deksel erop. Haal de mosselen uit de bouillon en laat ze apart koud worden.
Doe bij de bouillon water, de gedroogde garnalen en de tomatenpuree. Laat 20 minuten zachtjes sudderen. Daarna goed mixen en passeren door zeef (goed doorduwen).
Laat de gesnipperde sjalot zweten in wat olijfolie. Doe de paëllarijst erbij en bevochtig met 3 dl van onze bouillon en 3,5 dl water, peper en zout en laat de rijst 12 minuutjes zachtjes garen.
Neem de inktvistube, snijd deze in fijne reepjes, bak ze kort aan in wat olijfolie en meng ze onder de paëllarijst.
Meng de honing en de sojasaus samen en marineer hierin 1 minuutje de konijnenfilets.
Bak de filets bruin en laat ze nog 4 minuten verder garen in de oven op 180°C.
Neem voor de saus 3 dl bouillon en 1 dl room en warm hierin de mosselen terug op.
Schik de rijst via een dresseerring in het midden van een diep bord. Schik er de mosselen rond en bovenop de rijst de konijnenfilets
Doe bij de saus nog 30 g boter, goed mixen en verdeel over de vier borden.




Back to top Go down
View user profile http://hobbyhoekje.teamgoo.net
Bloemeke
Admin


Posts : 2359
Join date : 2010-06-02
Age : 37

PostSubject: Re: Konijn recepten   Fri Nov 12, 2010 2:28 am

Gegrild konijn met scampi op spies


Benodigdheden:

3 konijnenfilets
12 scampi’s
1 dikke wortel
½ Chinese kool
300 g shii-take champignons
400 g Japanse noedels
2 el Tiryaki (Japanse marinade)
1 el sojasaus
1 el ketjap
2 el sesamolie


Bereidingswijze:

Snijd de wortel en de Chinese kool in fijne julienne (goed spoelen).
Kook de Japanse noedels beetgaar in gezouten water, spoel ze onder koud water af en zet opzij.
Snijd de shii-take in schijfjes.
Verdeel de konijnenfilets en de scampi’s over de spiesjes en grill ze. Gaar ongeveer 5 minuten verder in de oven.
Wok de shii-take, de wortel en Chinese kool in sesamolie, doe er de pasta bij en werk af met de Tiryaki, de sojasaus en de ketjap.
Dresseer de spies bovenop de wokmengeling.

Back to top Go down
View user profile http://hobbyhoekje.teamgoo.net
Bloemeke
Admin


Posts : 2359
Join date : 2010-06-02
Age : 37

PostSubject: Re: Konijn recepten   Fri Nov 12, 2010 2:31 am

Tajine van konijn


Benodigdheden:

een konijn (versneden in rug, voorstuk en achterbouten)
200 g halfgedroogde pruimen
een bakje kerstomaten
1 ui, fijngesneden
4 wortelen, in stukjes
2 takjes selder, in stukjes
een kaneelstokje
1 theelepel komijnpoeder
2 eetlepel olijfolie
bladpeterselie
peper en zout


Bereidingswijze:

Meng alle ingrediënten en schik ze in een tajine of een gietijzeren pan met deksel. Overgiet alles met een glaasje water en sluit af.
Zet 90 minuten in een voorverwarmde oven (160° C).
Bestrooi met bladpeterselie en serveer met brood of gekookte aardappelen
Back to top Go down
View user profile http://hobbyhoekje.teamgoo.net
Bloemeke
Admin


Posts : 2359
Join date : 2010-06-02
Age : 37

PostSubject: Re: Konijn recepten   Fri Nov 12, 2010 2:34 am

Konijnfilets met courgette en amandelen


Benodigdheden:

600 g konijnfilets
2 courgettes, in plakjes
1 rode ui, in ringen gesneden
een bussel lente-uitjes, fijngesneden
100 g gepelde amandelen
1 theelepel kaneelpoeder
1 eetlepel versgeraspte gember
plantaardige olie
peper en zout



Bereidingswijze:

Meng de konijnfilets met het kaneelpoeder, de gember en een scheutje olie. Laat 10 minuten marineren.
Bak intussen de courgette met de rode ui in olie. Breng op smaak met peper en zout.
Bak het vlees aan in een andere pan. Snijd het in plakjes en meng met de courgette en de ui. Giet wat water in de pan en roer alles los. Garneer met lente-ui en amandelen.
Serveer met brood of aardappelen.
Back to top Go down
View user profile http://hobbyhoekje.teamgoo.net
Bloemeke
Admin


Posts : 2359
Join date : 2010-06-02
Age : 37

PostSubject: Re: Konijn recepten   Fri Nov 12, 2010 2:37 am

konijn op z’n mediterraans



Benodigdheden:

1 heel konijn, in stukken gesneden
2 middelgrote uien, grof gesneden
6 tomaten
30 cl witte wijn
3 dl gevogeltebouillon
120 g groene olijven
2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
1 koffielepel saffraan
1/2 busseltje (platte) peterselie
2 takjes rozemarijn
arachideolie
peper en zout
2 citroenen in partjes gesneden


Bereidingswijze:

Verwijder de zaadlijsten van de tomaten en hak het vruchtvlees grof.
Kruid de stukken konijn met peper en zout en braad ze aan in een grote pan met arachideolie tot ze goudbruin zijn.
Haal de stukken konijn uit de pan en laat de ui en de knoflook glazig stoven in de pan, blus met de witte wijn en laat even doorkoken.
Schik de stukken konijn in een pot met een dikke bodem of een tajine. Verdeel de uien erover, giet de bouillon erbij en voeg de tomaten en de saffraan toe.
Zet een deksel op de pot of de tajine en laat alles 20 à 25 minuten zachtjes sudderen.
Neem het deksel van de pot en voeg de olijven, de gehakte peterselie en de fijngesnipperde rozemarijn toe en laat nog even verder sudderen om de saus wat in te dikken. Breng op smaak met peper en zout en dien op met couscous, rijst of brood en serveer met citroenpartjes
Back to top Go down
View user profile http://hobbyhoekje.teamgoo.net
Bloemeke
Admin


Posts : 2359
Join date : 2010-06-02
Age : 37

PostSubject: Re: Konijn recepten   Fri Nov 12, 2010 2:39 am

Fettucine met konijn en pesto


Benodigdheden:

8 konijnmedaillons
350 g fettucine
1 courgette
1 bussel basilicum
1 dl olijfolie
50 g pijnboompitten
1 teentje knoflook
40 g parmezaan
peper van de molen
zeezout


Bereidingswijze:

Was de courgette onder koud stromend water en snijd ze in dunne schijfjes.
Pluk de blaadjes van de basilicum (tip: gebruik de basilicumtakken om het kookwater voor de pasta te parfumeren).
Mix de basilicumblaadjes, de pijnboompitten, de parmezaan en het teentje knoflook met de olijfolie met behulp van een blender of staafmixer.
Kook de fettucine gaar volgens de verpakking en houd warm.
Stoof de courgetteschijfjes in een weinig olijfolie, kruid met peper en zout en houd ze apart.
Bak de konijnmedaillons op een hevig vuur in een pan met een weinig olie en eventueel een klontje boter. Kruid met peper en zout.
Doe de courgetteschijfjes en de helft van de pesto bij de pasta.
Schep de warme pasta over de borden en schik er de konijnmedaillons op. Werk af met een blaadje basilicum. Serveer de resterende pesto erbij.
Back to top Go down
View user profile http://hobbyhoekje.teamgoo.net
Bloemeke
Admin


Posts : 2359
Join date : 2010-06-02
Age : 37

PostSubject: Re: Konijn recepten   Fri Nov 12, 2010 2:42 am

Ragout van konijn


Benodigdheden:

1 konijn in stukken gesneden
3 grote aardappelen, gewassen, in de schil
4 grote uien
6 takjes verse tijm
3 laurierblaadjes
4 dl gevogeltebouillon
2 teentjes knoflook, in de pel, geplet met een mes
4 à 5 eetlepels olijfolie
peper van de molen
zeezout


Bereidingswijze:

Snijd de aardappelen in schijven van ongeveer 0,5 cm dikte.
Pel de uien en snijd ze in fijne ringen van ongeveer 2 à 3 mm dik.
Neem een grote pan of pot en verhit de olijfolie.
Kruid de stukken konijn met peper en zout en schroei ze kort dicht op een middelhoog vuur. Neem de konijnstukken uit de pan of pot en leg ze op een bord of schaal.
Doe nu de uien in dezelfde pan waarin het konijn is gebraden en laat mooi bruin braden. Dit kan een tijdje duren maar is van groot belang! Roer regelmatig.
Rits de tijm, zorg ervoor dat er geen takjes meer bij zijn en voeg samen met de laurier en 1 geperst lookteentje bij de uien.
Wrijf een stevige ovenschaal in met het overige teentje knoflook en vet de schaal vervolgens in met wat olijfolie. Schik er de aardappelen in op de bodem, verdeel de helft van de uien over de aardappelen en herhaal met nog een laag aardappel en nog een laag uien. Bevochtig met de gevogeltebouillon tot alles onderstaat en kruid met peper en zout, schik er vervolgens de konijnstukken op.
Dek de schaal af met aluminiumfolie en plaats ze in een voorverwarmde oven van 170°C.
Laat de ovenschotel ongeveer 40 minuten garen en verwijder de folie de laatste 10 minuten. Controleer met een mesje of de aardappelen gaar zijn, anders gaar je de schotel onafgedekt nog 10 minuten verder.
Back to top Go down
View user profile http://hobbyhoekje.teamgoo.net
Bloemeke
Admin


Posts : 2359
Join date : 2010-06-02
Age : 37

PostSubject: Re: Konijn recepten   Fri Nov 12, 2010 2:43 am

Konijnfilets in bladerdeeg

Benodigdheden:

2 vellen bladerdeeg
8 konijnfilets
120 g fetakaas
1 kg jonge spinazie
peper van de molen
zeezout

Bereidingswijze:

Bak de spinazie kort in een pan met een weinig olijfolie, kruid met peper en zout en laat de spinazie goed uitlekken.
Verkruimel de fetakaas en meng onder de spinazie. Laat dit volledig afkoelen.
Kruid de konijnfilets met peper en zout en bak ze heel kort aan in een weinig olie.
Verdeel de spinazie met de fetakaas over de bladerdeegvellen en schik er de konijnfilets op. Rol het bladerdeeg stevig rond de konijnfilets en plaats ze op een ovenplaat met de naad naar onder gericht.
Bak de konijnfilets af in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende ongeveer 10 à 15 minuten of tot wanneer ze goudbruin zijn.
Snijd de konijnfilets in dikke plakken en serveer met bijvoorbeeld een frisse salade.
Back to top Go down
View user profile http://hobbyhoekje.teamgoo.net
Bloemeke
Admin


Posts : 2359
Join date : 2010-06-02
Age : 37

PostSubject: Re: Konijn recepten   Fri Nov 12, 2010 2:45 am

Konijn met pruimen


Benodigdheden:

1 versneden jong konijn
1 ui
2 sjalotten
een scheutje frambozenazijn
een kruidentuiltje (laurier, tijm en peterseliestengels)
1 fles donker abdijbier
1 bot verse zilveruitjes
100 g gerookte spekreepjes
8 gedroogde pruimen (geweekt en ontpit)
boter
peper en zout


Bereidingswijze:

Kruid de konijndelen met peper en zout. Bak ze goudbruin in boter en doe ze over in een ruime kookpan.
Snipper de ui en de sjalotjes en fruit ze aan in de pan van het vlees. Blus met een scheutje frambozenazijn. Giet er het bier bij en laat het braadvocht goed loskoken.
Leg een kruidentuiltje op het konijn en giet de pan met de uien en het bier er overheen. Zet het deksel op de pan en laat een uurtje rustig sudderen.
Stoof intussen de zilveruitjes aan in boter en doe er de spekblokjes bij.
Doe de geweekte pruimen, de uitjes en het spek bij het konijn en kook nog even door.
Serveer met een gekookt aardappeltje.
Back to top Go down
View user profile http://hobbyhoekje.teamgoo.net
Bloemeke
Admin


Posts : 2359
Join date : 2010-06-02
Age : 37

PostSubject: Re: Konijn recepten   Fri Nov 12, 2010 2:49 am

Risotto van konijn


Benodigdheden:

600 g medaillons van konijn of 12 konijnenschouders of 4 konijnenbouten
olijfolie
400 g risottorijst
4 saffraandraadjes of ¼ koffielepel saffraanpoeder
2 rode paprika’s, ontpit en in blokjes gesneden
2 uien, fijngehakt
1 l water
4 koffielepels kruidenmix voor Paella
peper en zout
bieslook of oregano


Bereidingswijze:

Kruid de medaillons met peper en zout. Verhit de olie in een pan en kleur hierin het vlees.
Voeg de ui en paprikablokjes toe en laat even mee kleuren. Kruid met paellakruiden en saffraan.
Voeg het water toe en laat 35 min. zachtjes sudderen.
Voeg de rijst toe en laat rustig garen. Roer regelmatig om.
Werk af met gehakte bieslook of oregano.
Back to top Go down
View user profile http://hobbyhoekje.teamgoo.net
Bloemeke
Admin


Posts : 2359
Join date : 2010-06-02
Age : 37

PostSubject: Re: Konijn recepten   Fri Nov 12, 2010 2:51 am

Konijn met frambozenbier


Benodigdheden:

12 konijnenschouders
boter
1 ui, in brunoise gesneden
stoofvleeskruiden met zout
2 flesjes frambozenbier
witte peper
zeezout
4 witloofstronken, in julienne gesneden
bieslook, fijngesneden
xeresazijn
hazelnootolie

Bereidingswijze:

Kruid de stukken konijn met peper en zout. Verhit de boter in een pot en laat hierin het vlees kleuren.
Neem het konijn eruit en houd apart.
Laat de uien kleuren in de pot.
Voeg het konijn terug toe. Kruid met stoofvleeskruiden.
Blus met frambozenbier en laat 1 uur zachtjes sudderen.
Kook de jus in tot de gewenste dikte.
Serveer met witloof, op smaak gebracht met peper, zout, xeresazijn, notenolie en fijngesneden bieslook.


Tips:

Werk, indien gewenst, af met een scheutje room.
Voor de zoetekauwen: voeg 1 à 2 eetlepels frambozenconfituur toe.
Garneer met frambozen en munt of peterselie.
Serveer met kroketjes.

Back to top Go down
View user profile http://hobbyhoekje.teamgoo.net
Sponsored content




PostSubject: Re: Konijn recepten   Today at 11:08 am

Back to top Go down
 
Konijn recepten
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Hobbyhoekje :: Hoofdgerecht-
Jump to: