Voor iedereen met een hobby.
 
HomePortalCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 101 Puddingtaarten

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Bloemeke
Admin


Posts : 2359
Join date : 2010-06-02
Age : 37

PostSubject: 101 Puddingtaarten   Sun Jan 02, 2011 5:37 am

Zweedse puddingtaart

Ingrediënten

100g gedroogde abrikozen,
100g. pruimedanten z.pit,
100g. gedr.appeltjes, =ltr.water,
2 eetl. suiker;
VOOR HET DEEG:
125g boter,
200g suiker,
zout,
ger.schil van 1 citroen,
4 eidooiers,
75g bloem,
100g amandelen(gepeld),
n druppeltje bittere amandelolie,
4 eiwitten,
boter om in te vetten.



Voorbereiding
De abrikozen, pruimedanten en appeltjes in een kom met koud water 12 uur laten weken. De volgende dag de vruchten met 1/8 ltr.van het weekvocht en de suiker in een pan doen. Aan de kook brengen en 15 minuten op een zacht vuurtje door laten koken. Daarna op een zeef laten uitlekken. De boter emt de suiker en zout in een grote kom schuimig kloppen. De geraspte citroenschil toevoegen. Een voor een de eidooiers erdoor kloppen en net zolang kloppen dat het 1e eidooier is opgenomen alvorens het 2e toe te voegen. De gezeefde bloem er bij beetjes doorspatelen.
De amandelen malen in de amndelmolenen er tegelijkertijd doorwerken. Het druppeltje bittere amandelolie ook toevoegen. De eiwitten in een ander vetvrije kom stijfslaan en er met een gladde lepel doorscheppen.

Bereidingswijze
Een vuurvaste schotel goed met boter invetten. Er eerst wat fruit in doen, Daarop de deegmassa leggen, aandrukken en van boven gelijkstrijken. De vorm in de voorverwarmde oven plaatsen, zo, dat het midden van de vorm in het midden van de oven komt.
Baktijd: 60 minuten Temperatuur: 220 graden C. Na 30 minuten de vorm afdekken met alum.folie of een deksel. De pudding uit de oven nemen en op een voorverwarmde schotel storten.

Back to top Go down
View user profile http://hobbyhoekje.teamgoo.net
Bloemeke
Admin


Posts : 2359
Join date : 2010-06-02
Age : 37

PostSubject: Re: 101 Puddingtaarten   Sun Jan 02, 2011 5:40 am

Puddingtaart met citroen


Ingrediënten

2 onbehandelde citroenen
8 eieren
250g suiker
12 lange vingers
Rum
40g pijnboompitten


Bereiding
1. Boen de citroenen schoon en leg ze in een kookpot met koud water. Breng aan de kook en laat 30 minuten zacht trekken. Schil ze en snij ze in partjes. Mix ze heel fijn met behulp van een roerzeef of een blender.
2. Meng de eieren met 200g suiker. Meng er de fijngemalen citroen en een eetlepel rum door. Doe de rest van de suiker met een eetlepel water in een kommetje en laat karameliseren op een laag vuur. Giet de karamel in een puddingvorm met een inhoud van ongeveer een liter. Zet de lange vingers tegen de zijkanten van de puddingvorm. Schenk er de pudding bij, zet in een kom gevuld met water en laat 45 minuten au bain-marie garen in een oven op 180°C. vul regelmatig bij met koud water om te voorkomen dat het water begint te koken.
3. Laat de pudding wat afkoelen, haal hem uit de vorm en laat hem 3 uur opstijven in de koelkast. Rooster vlak voor het serveren de pijnboompitten en strooi ze erover.
Back to top Go down
View user profile http://hobbyhoekje.teamgoo.net
Bloemeke
Admin


Posts : 2359
Join date : 2010-06-02
Age : 37

PostSubject: Re: 101 Puddingtaarten   Sun Jan 02, 2011 5:42 am

Puddingtaart zonder oven

ingrediënten:

1 liter melk
2 pakjes rum-rozijnenkookpudding (Dr.Oetker)
1 pak beschuit
1 pot jam
pakje slagroom
advocaat
chocoladevlokken
taartbodem


bereiding:

Breng de melk aan de kook en voeg de puddingpoeder toe.
Bedek de taartbodem met een dun laagje pudding en druk er beschuiten in. Besmeer deze laag vervolgens met jam.
Breng opnieuw een laagje pudding aan, druk beschuiten erin en besmeer de laag weer met jam.
Strijk de rest van de pudding over de jamlaag.
Zet de taart ongeveer 24 uur in de koelkast.
Bestrijk de taart daarna royaal met advocaat.
Doe bij de slagroom eveneens een scheut advocaat en een lepel suiker en klop dit stijf.

Garneer de taart met toefjes slagroom en bestrooi hem met chocoladevlokken.
Tip: in plaats van advocaat kunnen ook aardbeien of diverse andere vruchten worden gebruikt.
U kunt de beschuiten eventueel besprenkelen met rum of iets dergelijks; de bereidingstijd is dan korter.''
Back to top Go down
View user profile http://hobbyhoekje.teamgoo.net
Sponsored content




PostSubject: Re: 101 Puddingtaarten   Today at 3:02 pm

Back to top Go down
 
101 Puddingtaarten
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Hobbyhoekje :: Gebak, koekjes en taart-
Jump to: