Voor iedereen met een hobby.
 
HomePortalCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 101 recepten met Rabarber

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Bloemeke
Admin


Posts : 2359
Join date : 2010-06-02
Age : 37

PostSubject: 101 recepten met Rabarber   Sun Jan 02, 2011 6:49 am

Rabarber-abrikozentaart


Voor de bodem:

500 gr volkoren tarwemeel,
1 zakje wijnsteenbakpoeder,
200 gr plantaardige margarine,
sap van citroen,
theel zout,
3 eetl mout- of maisstroop,
1 dl water,

Voor de vulling:

3 rabarberstelen,
150 gr abrikozen, geweekt,
150 gr rozijnen, geweekt,
150 gr hazelnoten, grof gehakt,

bereiding:

Meng al de ingredienten voor de bodem zorgvuldig en vorm er een soepel deeg van. Rol twee-derde deel ervan uit en bedek er een ingevet bakblik (ca. 20 cm. doorsnede) mee. Snij de rabarber in stukjes en leg die op het deeg in het bakblik. Daarboven de geweekte rozijnen en abrikozen en de gehakte noten. Rol de rest van het deeg uit en snij hiervan repen van 1 cm breed. Leg deze in de vorm van een vlechtwerk op de vulling. Bak de taart ca. drie kwartier in een voorverwarmde oven op 200°C.
Back to top Go down
View user profile http://hobbyhoekje.teamgoo.net
Bloemeke
Admin


Posts : 2359
Join date : 2010-06-02
Age : 37

PostSubject: Re: 101 recepten met Rabarber   Sun Jan 02, 2011 6:53 am

Rabarbertaart met blauwe bosbessen

ingrediënten:


50 gr boter

1 eidooier

1 rol brokkeldeeg

3 soeplepels siroop van rietsuiker

1 schaaltje blauwe bosbessen

200 gr rietsuikerpoeder

1 kg rabarber


bereiding:

Verwijder het dunne vliesje van de rabarberstengels en snij ze in stukjes van 3 cm.
Leg de rabarberblokjes op een schotel en bestrooi ze met rietsuiker. Laat zweten.
Was de blauwe bosbessen, pocheer ze 5 minuten in de rietsuikersiroop op een zacht vuur.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Neem een grote pan, smelt er de boter in op een hevig vuur, voeg de rabarber toe en laat die karameliseren in de boter; doof het vuur en zet opzij.
Leg het kruimeldeeg in een taartvorm en doorprik de deegbodem. Verdun de eierdooier met 1 eetlepel water, en strijk het eigeel dan op de taartrand met een kwastje.
Schik de rabarberblokjes op het deeg.
Zet in de oven en laat 30 minuten bakken.
Verdeel de blauwe bosbessen op de taart.
Dien de taart lauw of koud op.
Als de rabarber te zuur is, kunt u de taart voor het opdienen met poedersuiker bestrooien
Back to top Go down
View user profile http://hobbyhoekje.teamgoo.net
 
101 recepten met Rabarber
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Hobbyhoekje :: Dessert-
Jump to: