Voor iedereen met een hobby.
 
HomePortalCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Tas: ronde schoudertas

Go down 
AuthorMessage
Bloemeke
Admin
avatar

Posts : 2359
Join date : 2010-06-02
Age : 38

PostSubject: Tas: ronde schoudertas   Sun Jun 06, 2010 2:54 amTips Haken: Vervang het eerste stk van elke toer door 3 l. Eindig elke tr met 1 hv in de 3e l van het begin van de tr.

Streeppatroon: * 1 tr zwart, 1 tr antraciet, 1 tr grijs en 1 tr antraciet *, herhaal steeds *-*.

Achterkant: Haak met haaknld 4,5 mm en zwart 5 l en sluit deze tot een ring met 1 hv. Haak door volgens het streeppatroon (zie de beschrijving hierboven) als volgt:
1e tr: Haak 12 stk in de ring - lees Tips Haken!
2e tr: Haak 2 stk in elk stk = 24 stk.
3e tr: Haak 1 stk in het eerste stk en 2 stk in het volgende stk = 36 stk.
4e tr: Haak 1 stk in de eerste 2 stk en 2 stk in het volgende stk = 48 stk.
Meerder steeds 12 stk op deze manier in elke tr met 1 stk meer tussen de 2 stk.
Haak bij een doorsnede van ca 22 cm (na 1 tr van antraciet) door als volgt (haak nog steeds het streeppatroon): Haak 1 tr met meerderingen totdat er nog 8 cm van de tr over is en keer het werk, * haak 1 hv over het eerste stk, en haak een tr met meerderingen zoals eerder beschreven totdat er nog 1 stk over is, keer het werk *, herhaal *-* 3 keer. Na de laatste tr heeft het werk een doorsnede van ca 30 cm. Knip en hecht de draad af.

Voorkant: Haak als de achterkant, maar knip niet na de laatste tr de draad af. Haak vervolgens 4 tr stk heen en weer met antraciet zonder meerderingen (dwz 1 stk in elke stk – ook in het eerste en laatste stk van de tr) = zijkant van de tas. Knip en hecht vervolgens de draad af.

Afwerken: Naai de achterkant aan de zijkant van de voorkant. Maak 1 steek in elke st en zorg ervoor dat de naad niet te dik wordt.
Haak 2 tr v met antraciet langs de hele opening van de tas.

Hengsel: Haak vervolgens 8 stk met antraciet langs de zijkant aan de bovenkant van de tas. Haak zo door heen en weer met 1 stk in elk stk tot een hoogte van ca 70 cm. Knip de draad af en naai het hengsel vast aan de andere zijkant van de tas.
Back to top Go down
View user profile http://hobbyhoekje.teamgoo.net
 
Tas: ronde schoudertas
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Hobbyhoekje :: Patronen-
Jump to: