Voor iedereen met een hobby.
 
HomePortalCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Koken met bladerdeeg

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
gekje



Posts : 70
Join date : 2010-06-07
Age : 36

PostSubject: Koken met bladerdeeg   Mon Jun 07, 2010 10:28 am

Gevulde bladerdeeghapjes



Voor 16 hapjes
Voorbereiding: 15 minuten
Tijd om af te koelen: 10 minuten

Ingrediënten
½ pak diepgevroren bladerdeeg, ong. 225 g
200 g Philadelphia Look & Kruiden
1 eigeel
2 el sesamzaadjes
¼ komkommer
8 cocktailtomaten
Bereidingswijze
Laat het bladerdeeg ontdooien en rol laagjes van zo’n 2cm dik uit. Verwarm de oven voor op 200 °C. Steek ongeveer 16 rondjes (van 6 cm diameter) uit en leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat.
Bestrijk het deeg met eigeel, bestrooi met de sesamzaadjes en laat 8 - 10 minuten bakken in het midden van de oven. Laat vervolgens afkoelen.
Snij de komkommer in fijne reepjes en de tomaten in schijfjes.
Snij de bladerdeeghapjes doormidden in de lengte en bestrijk de onderste helft met de Philadelphia Kruiden. Beleg met de komkommerreepjes en de tomatenschijfjes en bedek met de andere helft van het bladerdeeg
Back to top Go down
View user profile
gekje



Posts : 70
Join date : 2010-06-07
Age : 36

PostSubject: Re: Koken met bladerdeeg   Mon Jun 07, 2010 10:29 am

bladerdeeghapjes met abrikozen en geitenkaas

INGREDIENTEN
1 pakje bladerdeeg
15 - 20 gedroogde abrikozen
200 gr geitenkaas
2 eetlepels verse, fijngehakte peterselie

BEREIDING
Verwarm de oven voor op 190°C.
Laat het deeg ontdooien en laat de abrikozen weken.
Snijd de abrikozen in stukken en meng ze met de peterselie en de verkruimelde geitenkaas.
Schep wat van het mengsel op de deegplakjes en vouw ze diagonaal dicht.
Plaats de hapjes gedurende ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven
Back to top Go down
View user profile
gekje



Posts : 70
Join date : 2010-06-07
Age : 36

PostSubject: Re: Koken met bladerdeeg   Mon Jun 07, 2010 10:29 am

brikdeeghapjes met tomaten en geitenkaas

INGREDIENTEN
120 gr geitenkaas
4 brikdeeg vellen
2 tomaten
olijfolie
40 gr boter
citroentijm
(versgemalen) peper en zout

BEREIDING
Warm de oven voor op 150°C.
Dompel de tomaten in kokend water, laat ze schrikken in koud water en ontvel ze.
Verwijder de zaadjes uit de tomaten en snijd ze in kwartjes.
Schik de tomatenkwartjes op een met olijfolie ingevette ovenplaat en bestrijk de tomaten eveneens met wat olie.
Bestrooi ze met een beetje grof zout en plaats de tomaten gedurende ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven opdat ze kunnen drogen.
Laat de boter zachtjes smelten in een pan en bestrijk er elk vel brikdeeg mee.
Verhoog de temperatuur van de oven tot 220°C.
Verdeel de kwartjes tomaat over de vellen brikdeeg en schik er telkens een vierde van de geitenkaas op.
Leg een takje tijm op elk kaasje.
Sluit de vellen als een enveloppe en plaats ze gedurende ongeveer 8 minuten in de voorverwarmde oven van 220°.
Back to top Go down
View user profile
Bloemeke
Admin


Posts : 2359
Join date : 2010-06-02
Age : 37

PostSubject: Re: Koken met bladerdeeg   Sun Jul 25, 2010 6:36 am

Gefrituurde Kaasstaafjes

Ingredienten
Voor 4 Personen:

- 1 blokje belegen kaas
- selderijzout
- het geel van 2 eitjes
- enkele velletjes filodeeg

Bereidingswijze
Snij de velletjes filodeeg in 4 stukken. Snij de kaas in staafjes en leg deze op het velletje filodeeg. Bestrooi met wat selderzout. Rol de velletjes filodeeg op en plak ze dicht met wat eigeel. Bak de rolletjes goudgeel in de frituurpot op 180 graden. Warm opdienen. Lekker met wat mosterd om te dippen.

Je kan deze rolletjes ook maken met andere soorten kaas. Enkele aanraders: geitenkaas, danish blue, gorgonzola, camenbert,...
Back to top Go down
View user profile http://hobbyhoekje.teamgoo.net
Sponsored content




PostSubject: Re: Koken met bladerdeeg   Today at 2:47 pm

Back to top Go down
 
Koken met bladerdeeg
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Forza Idol 2.0

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Hobbyhoekje :: Aperitiefhapjes-
Jump to: