Voor iedereen met een hobby.
 
HomePortalCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Koken met vis

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
gekje



Posts : 70
Join date : 2010-06-07
Age : 36

PostSubject: Koken met vis   Mon Jun 07, 2010 10:36 am

gefrituurde calamares

INGREDIENTEN
250 gr inktvisringen
135 gr bloem
1,5 dl bier
1 eigeel
1 eiwit
olie
5 gr zout

BEREIDING
Maak een glad beslag van de gezeefde bloem, het eigeel, het zout, een geutje olie en het bier.
Laat het beslag 30 minutn rusten.
Klop het eiwit stijf en meng het onder het beslag.
het deeg is klaar voor onmiddellijk gebruik.
Dep de inktvisringen droog en dompel ze één voor één in het beslag.
Bak ze gaar in een friteuse van 180°C.
Back to top Go down
View user profile
gekje



Posts : 70
Join date : 2010-06-07
Age : 36

PostSubject: Re: Koken met vis   Mon Jun 07, 2010 10:37 am

knoflookgamba’s

INGREDIENTEN
350 gr rauwe, ongepelde gamba's
3 teentje knoflook
1 kleine peper
1 citroen
2 eetlepels verse, fijngehakte peterselie
olijfolie
peper en zout

BEREIDING
Schil de teentjes knoflook en pers of snipper ze heel fijn.
Verwijder de zaadjes en zaadlijsten in de peper en snipper ze fijn.
Verwarm wat olijfolie in een pan en bak de gesnipperde peper en knoflook tot deze laatste gaat kleuren.
Voeg de gamba’s toe en schep ze regelmatig om.
Laat ze 2 tot 3 minuten meebakken tot ze mooi roze gekleurd zijn.
Breng op smaak met peper, zout en peterselie.
Serveer de gamba's op een schaal en garneer met stukjes citroen
Back to top Go down
View user profile
gekje



Posts : 70
Join date : 2010-06-07
Age : 36

PostSubject: Re: Koken met vis   Mon Jun 07, 2010 10:38 am

komkommerbootjes met grijze garnalen

INGREDIENTEN
1 grote komkommer
150 gr grijze garnalen
1,25 dl room
2 eetlepels verse, fijngehakte bieslook
(versgemalen) peper en zout

BEREIDING
Was de komkommer en halveer hem in de lengte.
Haal met een koffielepel het zachte gedeelte met de zaadjes eruit en snijd de halve komkommers in stukken van ongeveer 5 cm.
Roer in een kom de room los en breng het op smaak met peper en zout.
Schep er de garnalen door.
Verdeel het garnalenmengsel over de komkommerbootjes en garneer met de fijnghakte bieslook
Back to top Go down
View user profile
gekje



Posts : 70
Join date : 2010-06-07
Age : 36

PostSubject: Re: Koken met vis   Mon Jun 07, 2010 10:39 am

filodeeghapjes met garnalen

INGREDIENTEN
175 gr gepelde garnalen
10 gr boter
10 gr bloem
20 cl melk
2 eierdooiers
4 blaadjes filodeeg
(versgemalen) peper en zout

BEREIDING
Verhit de boter in een pan, voeg er vervolgens de bloem aan toe en roer met een garde alles goed door.
Giet onder voortdurend roeren, er geleidelijk de melk bij.
Breng het geheel al roerend aan de kook en laat 1 minuutje doorkoken op een zacht vuurtje.
Kruid met peper en zout.
Voeg de garnalen toe en laat ze mee opwarmen.
Snijd ieder blaadje filodeeg in vieren, beleg ieder filodeegblaadje met een beetje van de vulling en rol dit op.
Bestrijk de raakvlakken van het filodeeg met wat eigeel zodat het rolletje dichtgeplakt blijft.
Bak de hapjes mooi bruin in een friteuse op 180°C.
Back to top Go down
View user profile
gekje



Posts : 70
Join date : 2010-06-07
Age : 36

PostSubject: Re: Koken met vis   Mon Jun 07, 2010 10:41 am

bruschetta met guacamole en grijze garnalen

INGREDIENTEN
Guacamole:

2 rijpe avocado's
2 rode chilipepers
1 teentje knoflook (geperst)
1 sjalotje (fijngehakt)
2 eetlepels olijfolie
sap van 1 citroen
zout

Bruchetta:

1 stokbrood
150 gr gepelde grijze garnalen
8 blaadjes verse, fijngesneden koriander

BEREIDING
Guacamole:

Verwijder de zaadjes en zaadlijsten uit de chilipepers en hak ze heel fijn.
Schil het de ui en het teentje knoflook en snipper ze fijn.
Halveer de avocado's en verwijder de pit.
Lepel er het vruchtvlees uit en doe het in een kommetje.
Prak het vruchtvlees met een vork of een muddler fijn.
Voeg er de chilipepers, het teentje knoflook, de olijfolie en het sjalotje aan toe, meng alles goed door elkaar en breng op smaak met het citroensap en wat zout.

Bruchetta:

Snijd het stokbrood in 12 sneetjes en rooster deze lichtbruin in een broodrooster of onder de grill.
Besmeer ze vrij royaal met de gaucamole en leg er enkele garnalen bovenop.
Garneer elk broodje met wat fijngesneden koriander.
Back to top Go down
View user profile
gekje



Posts : 70
Join date : 2010-06-07
Age : 36

PostSubject: Re: Koken met vis   Mon Jun 07, 2010 11:04 am

Bloemkoolhapje met mosselen en venusschelpen

Benodigdheden: (4 personen)
- 1/8 bloemkool
- 1/5 l room
- peper/zout/citroensap
- 200 gr mosselen
- 200 gr venusschelpen
- witte wijn/sinaasappelsap
- ui/selder/peterselie



Bereiding:
De mosselen klaar maken met ui, selder, peterselie en peper. Mosselen uit de schelp halen.
Room opkloppen met pezo en een weinig citroensap.
Bloemkool koken en pureren. Bloemkoolbij de room voegen.
Boter hazelnootbruin laten worden, witte wijn erbij doen en laten opborrelen.
Vervolgens het kookvocht van de mosselen en het sinaasappelsap 2 minuten laten doorkoken. Vuur afzetten.
De mosselen en venusschelpen in het sap leggen.



Bordschikking:
In het potje eerst de bloemkoolpuree leggen,dan de mosselen en schelpjes en tot slot er een weinig saus overgieten. Afwerken met een takje peterselie.
Back to top Go down
View user profile
gekje



Posts : 70
Join date : 2010-06-07
Age : 36

PostSubject: Re: Koken met vis   Mon Jun 07, 2010 11:04 am

Gefrituurde Mosseltjes

Ingredienten
Voor 8 Personen:

- 1 Kg mosselen
- 20 cl water
- 10 cl melk
- zelfrijzend bakmeel
- peper en zout

Bereidingswijze

Doe de mosselen in een mosselpot en voeg het water toe. Goed kruiden met peper. Breng het geheel aan de kook en laat 6 minuutjes goed doorpruttelen met het deksel op de pot. Laat wat afkoelen en haal de mosselen uit hun schelp. Verwarm de frituurketel tot 180 graden. Maak een beslagje van de melk en het zelfrijzend bakmeel zodat je een glad papje bekomt. Breng dit op smaak met peper en zout. Wentel de mosseltjes erin en bak ze mooi goudbruin in de frituurketel.
Back to top Go down
View user profile
gekje



Posts : 70
Join date : 2010-06-07
Age : 36

PostSubject: Re: Koken met vis   Mon Jun 07, 2010 11:05 am

Garnalentoast



Ingrediënten
garnalen
toastbrood, stokbrood of beschuitjes
mayonaise
1 hardgekookt ei
sla
bieslook
peterselie

Bereiding
We pletten of snijden een hardgekookt ei fijn en vermengen het met garnalen. We voegen enkele eetlepels mayonaise toe en mixen het geheel tot een smeuïge garnalensalade.

We smeren de schijfjes stokbrood of beschuitjes in met hoeveboter en garneren met een blaadje sla. We bestrijken ze vervolgens met garnalensalade. We bestrooien de toastjes met fijngehakte peterselie of bieslook. We versieren tot slot elk toastje met een een garnaal
Back to top Go down
View user profile
gekje



Posts : 70
Join date : 2010-06-07
Age : 36

PostSubject: Re: Koken met vis   Mon Jun 07, 2010 11:08 am

gefrituurde tongreepjes

INGREDIENTEN
3 tongfilets
50 gr bloem
1 eiwit
50 gr paneermeel
tartaarsaus

BEREIDING
Snijd de tongfilets in reepjes.
Wentel de reepjes in bloem, daarna in eiwit en paneermeel.
Bak ze knappering in heet frituurvet.
Dien dit op met tartaarsaus
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Koken met vis   Today at 4:30 am

Back to top Go down
 
Koken met vis
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Forza Idol 2.0

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Hobbyhoekje :: Aperitiefhapjes-
Jump to: