Voor iedereen met een hobby.
 
HomePortalCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Koken met groenten

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
gekje



Posts : 70
Join date : 2010-06-07
Age : 36

PostSubject: Koken met groenten   Mon Jun 07, 2010 10:55 am

gevulde kerstomaatjes

INGREDIENTEN
10 kerstomaatjes
75 gram Ricotta kaas
1 eetlepel room
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel fijngehakt basilicum
(versgemalen) zwarte peper

BEREIDING
Snijd het hoedje van de tomaten.
Hol ze uit en laat ze uitlekken.
Meng de ricotta, room en olijfolie en roer goed.
Kruid deze samenstelling af met zwarte peper.
Vul de kersttomaatjes en plaats er het hoedje terug op
Back to top Go down
View user profile
gekje



Posts : 70
Join date : 2010-06-07
Age : 36

PostSubject: Re: Koken met groenten   Mon Jun 07, 2010 10:55 am

pesto-kaastomaatjes

INGREDIENTEN
16 kerstomaatjes
3 á 4 theelepels pesto
1,25 dl room
40 gr parmezaanse kaas
6 blaadjes verse, fijngesneden basilicum
(versgemalen) peper en zout

BEREIDING
Snijd de kapjes van de tomaatjes en hol ze uit.
Bestrooi de binnenkant met een klein beetje zout en laat ze omgekeerd uitlekken op wat keukenpapier gedurende ongeveer 10 minuten.
Snijd de verwijderde kapjes van de tomaten fijn en meng ze in een kom samen met de pesto, room en kaas.
Breng op smaak met peper en vul de tomaatjes met dit pesto-kaasmengsel.
Garneer de tomaatjes met de fijngesneden basilicum
Back to top Go down
View user profile
gekje



Posts : 70
Join date : 2010-06-07
Age : 36

PostSubject: Re: Koken met groenten   Mon Jun 07, 2010 10:56 am

Gevulde witloofblaadjes

Ingrediënten
2 kleine witlooftoppen
100 gram gepelde noordzee garnalen
2-3 eetlepels mayonaise
1 theelepel tomatenpuree
1 dl room
1 eetlepel whisky
cayennepeper


Bereiding
We maken de witloofblaadjes een voor een los, wassen ze in citroenwater, deppen ze droog en schikken ze op een schotel. We mengen de mayonaise met de room en whisky en kruiden af met cayennepeper. We voegen een theelepel tomatenpuree toe en mengen alles tot een mooie roze cocktailsaus. We mengen tot slot de garnalen onder de saus en vullen hier de witloofblaadjes mee op.

Tip: Je kan de garnalen vervangen door stukjes fijngesneden ansjovis, in vodka gedrenkte mandarijntjes, gehalveerde olijven
Back to top Go down
View user profile
gekje



Posts : 70
Join date : 2010-06-07
Age : 36

PostSubject: Re: Koken met groenten   Mon Jun 07, 2010 10:57 am

gevulde wijnbladeren


INGREDIENTEN
8 à 12 wijnbladeren in pekelnat
200 gr lamsgehakt
100 gr ronde, witte rijst
1 citroen
1 eetlepel boter
2 eetlepels venkelzaadjes
snuifje komijn
peper en zout


BEREIDING
Verhit de boter in een pan en fruit er het gehakt in aan.
Voeg de venkelzaadjes toe.
Kook intussen de rijst in een kookpot met ruim water, maar zorg ervoor dat de rijst nog vrij vast is.
Laat de rijst zorgvuldig uitlekken en meng het onder het vlees.
Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Leg een eetlepel van deze bereiding in het midden van elk wijnblad. Rol het blad op tot een worstje en vouw het dicht, zodat u een flap bekomt.
verdeel de gevulde wijnbladeren over 4 borden en garneer telkens met een schijfje citroen
Back to top Go down
View user profile
gekje



Posts : 70
Join date : 2010-06-07
Age : 36

PostSubject: Re: Koken met groenten   Mon Jun 07, 2010 11:11 am

Gevulde kerstomaatjes




Ingrediënten:
100 g geraspte parmezaan
1el komijnzaadjes
1 potje Chavroux of Philadelphia-kaas
2 el fijngesneden basilicum en bieslook
2 el zure room
1 doosje kerstomaatjes



Bereidingswijze:
Leg de platte hoopjes parmezaan (doorsnede van ± 3cm) op een bakplaat en strooi de komijnzaadjes er bovenop.
Laat de hoopjes ± 10 minuten bakken in een op 200°C voorverwarmde oven en laat ze daarna goed afkoelen om krokant te worden.
Meng de kaas met de kruiden en de zure room.
Snij telkens het hoedje van de kerstomaatjes en vul ze op het kaasmengsel.

Garneer met de parmezaankoekjes
Back to top Go down
View user profile
gekje



Posts : 70
Join date : 2010-06-07
Age : 36

PostSubject: Re: Koken met groenten   Mon Jun 07, 2010 11:11 am

Gevulde champignons


Ingrediënten:
8 reuzenchampignons
2 dl ratatouille
olijfolie


Bereidingswijze:
Wrijf de champignons droog schoon, trek de steeltjes uit de hoedjes, snipper ze fijn en voeg ze bij de ratatouille.
Bestrijk de champignong-hoeden aan de buitenkant met olijfolie, verdeel de ratatouille over de champignons en zet ze 5 minuten in de voorverwarmde oven op 200°C.
Back to top Go down
View user profile
gekje



Posts : 70
Join date : 2010-06-07
Age : 36

PostSubject: Re: Koken met groenten   Mon Jun 07, 2010 11:12 am

Gefrituurde uienringen met Blonde Leffe

Ingrediënten
4 grote uien
200g bloem
verse bakkersgist (10g)
1,5dl blonde Leffe
1,5dl water
citroen
eiwit
zout

Bereiding
We maken een beslag van de bloem, 1,5dl Blonde Leffe, 1,5 dl water, de gist en een snuifje zout. We kloppen een eiwit van 1 ei stijf en scheppen dit voorzichtig onder het beslag. We laten het beslag 20 minuten rusten.

Ondertussen pellen en snijden we de uien in ringen van ongeveer 1 cm dikte. We warmen vervolgens een frituurketel op tot 180°C. We halen de uiringen door het beslag en bakken ze gedurende een kleine minuut goudbruin in de frituurolie.

We laten de uiringen op keukenpapier uitlekken, bestrooien met zout en dienen onmiddellijk op. We serveren met een stukje citroen en een dipsausje zoals tartaarsaus, pikante harissa, looksaus ...
Back to top Go down
View user profile
gekje



Posts : 70
Join date : 2010-06-07
Age : 36

PostSubject: Re: Koken met groenten   Mon Jun 07, 2010 11:13 am

Champignonhoedjes met Pesto

Ingredienten
Voor 24 stuks:

- 26 champignons van gelijke grootte
- 1 bosje lente-uitjes fijngehakt
- ongezouten boter
- 16 zongedroogde tomaten fijngehakt
- 2 eetlepels droog broodkruim
- 6 eetlepels parmesaanse kaas geraspt (voor de vulling)
- 8 eetlepels pesto
- 300 gr. verse basilicumblaadjes (gescheurd)
- 4 teentjes knoflook
- 100 gr. pijnboompitten geroosterd
- 70 gr. Parmesaanse kaas
- zout en peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden C.

Snij de steeltjes van de champignons en snijd ze samen met 2 champignonhoedjes in fijne stukjes. Bak dit mengsel met de lente-uitjes zacht in boter.

Neem de pan van het vuur en voeg de tomaatjes, basilicum, pijnboompitjes, broodkruim en naar smaak peper en zout toe. Doe er de geraspte kaas bij en meng deze vulling goed.

Bestrijk de binnenkant van de champignonhoedjes met pesto en vul elk hoedje voorzichtig met de vulling. Zet de hoedjes op een vetvrije bakplaat en bestrooi ze met de rest van de geraspte kaas.

Bak de hoedjes vlak voor het serveren circa 10 minuten in de oven (of tot ze stevig genoeg zijn). Serveer ze op een klein bord en geef er vorkjes bij.
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Koken met groenten   Today at 5:25 am

Back to top Go down
 
Koken met groenten
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Forza Idol 2.0

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Hobbyhoekje :: Aperitiefhapjes-
Jump to: