Voor iedereen met een hobby.
 
HomePortalCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Marokkaans koken

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
gekje



Posts : 70
Join date : 2010-06-07
Age : 36

PostSubject: Marokkaans koken   Mon Jun 07, 2010 11:14 am

Briouats met Garnalen

Ingredienten
Voor 4 Personen:

- 10 gram boter
- 10 gram bloem
- 20 cl melk
- 175 gram gepelde garnalen
- het geel van 2 eitjes
- 4 blaadjes filodeeg (in 4 gesneden)
- zout en peper

Bereidingswijze

Laat de boter smelten in een pannetje, voeg er de bloem aan toe en roer met een houten lepel. Giet er onder voortdurend roeren, beetje bij beetje de melk bij. Breng al roerend aan de kook en laat 1 minuutje doorkoken op een zacht vuurtje. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de garnalen toe en laat ze opwarmen. Leg een stukje van de vulling op een filodeegblaadje en rol dit op. Bestrijk de raakvlakken van het filodeeg met wat eigeel zodat het rolletje dichtgeplakt blijft. Bak de briouats in de frituurketel mooi bruin op 180 graden.
Back to top Go down
View user profile
gekje



Posts : 70
Join date : 2010-06-07
Age : 36

PostSubject: Re: Marokkaans koken   Mon Jun 07, 2010 11:14 am

Briouats met Geitenkaas


Ingredienten
Voor 6 Personen:

- 1 bosje peterselie (fijngehakt)
- 300 gram geitenkaas (fijngeprakt)
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 2 eitjes (losgeklopt)
- het geel van 2 eitjes
- 6 blaadjes filodeeg (in 4 gesneden)
- zout

Bereidingswijze

Meng de geitenkaas met de peterselie, het paprikapoeder en een snufje zout. Voeg de losgeklopte eieren toe en zet goed door elkaar. Leg een stukje van de vulling op een filodeegblaadje en rol dit op. Bestrijk de raakvlakken van het filodeeg met wat eigeel zodat het rolletje dichtgeplakt blijft. Bak de briouats in de frituurketel mooi bruin op 180 graden.
Back to top Go down
View user profile
gekje



Posts : 70
Join date : 2010-06-07
Age : 36

PostSubject: Re: Marokkaans koken   Mon Jun 07, 2010 11:15 am

Briouats met Vis

Ingredienten
Voor 4 Personen:

- 250 gram witte visfilet
- 3 takjes peterselie (fijngehakt)
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 2 mespuntjes peper
- 2 mespuntjes komijn
- 2 theelepels citroensap
- het geel van 2 eitjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 blaadjes filodeeg (in 4 gesneden)
- zout

Bereidingswijze

Doe de visfilets in een pan met koud water en wat zout. Breng rustig aan de kook, doe het deksel op de pan en laat alles afkoelen. Laat de visfilets uitlekken en haal de vis met de hand uit elkaar. Meng er de peterselie, de knoflook, de peper, de komijn, de olijfolie en het citroensap onder. Breng op smaak met wat zout Leg een stukje van de vulling op een filodeegblaadje en rol dit op. Bestrijk de raakvlakken van het filodeeg met wat eigeel zodat het rolletje dichtgeplakt blijft. Bak de briouats in de frituurketel mooi bruin op 180 graden.
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Marokkaans koken   Today at 5:22 pm

Back to top Go down
 
Marokkaans koken
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Forza Idol 2.0

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Hobbyhoekje :: Aperitiefhapjes-
Jump to: