Voor iedereen met een hobby.
 
HomePortalCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Russisch koken

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
gekje



Posts : 70
Join date : 2010-06-07
Age : 36

PostSubject: Russisch koken   Mon Jun 07, 2010 11:16 am

Blinis (Russische Pannekoekjes)

Ingredienten
Voor 4 Personen:

- 250 gr boekweitmeel
- 25 cl melk
- 4 gr droge gist (komt overeen met 15 gr verse gist)
- snufje suiker
- snufje zout
- 1 eierdooier
- 1 eiwit (stijfgeklopt)
- 1 eetlepel gesmolten boter

Bereidingswijze

Los de gist op in de lauwe melk. Doe de helft van het meel in een kom met de suiker, maak in het midden een kuiltje, giet daarin de melk met de gist en roer dit tot een beslag. Laat het beslag onder een vochtige doek ongeveer 1 uur rijzen. Voeg er wat zout bij, de rest van de bloem, de eierdooier en de gesmolten boter. Roer dit nog eens tot een glad beslag en laat onder een vochtige doek nog een uur rijzen. Roer er het geklopte eiwit onder en laat nog 15 minuutjes narijzen. Bak van dit beslag in wat boter kleine, dikke sponzige pannekoekjes.

Beleg de blinis met Russische kaviaar of gerookte zalmplakjes. Serveer er wat zure room bij die vermengd is met een fijngesneden ajuin.
Over Blinis
Blinis vormen het traditionele Russische hapje om een glas wodka te begeleiden. In het oude Rusland werden blinis in onvoorstelbare hoeveelheden gegeten tijdens de laatste dagen voor de grote Vasten begon.

In plaats van de zeer kostbare Russische kaviaar, die uit de kuit van steuren uit de Kaspische en de Zwarte Zee bestaat, kan men ook de wat minder dure rode kaviaar nemen, zalmkuit afkomstig uit Canada of Zweden.

Blinis kan men ook eten met gerookte sprot of paling. De zure room hoort er steeds bij.
Back to top Go down
View user profile
 
Russisch koken
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Forza Idol 2.0

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Hobbyhoekje :: Aperitiefhapjes-
Jump to: