Voor iedereen met een hobby.
 
HomePortalCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Japanse recepten

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
gekje



Posts : 70
Join date : 2010-06-07
Age : 36

PostSubject: Japanse recepten   Tue Jun 08, 2010 4:49 am

Biefstuk- en sjalotrolletjes
4 personen

4 bosuitjes; in stukjes van 5 cm
120 gram biefstuk; dun gesneden 12 * 5 cm
1 eetlepel olie
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel suiker
1 eetlepel saké; of droge sherry
1 eetlepel dashi; of kippebouillon
1 eetlepel mirin; of zoete sherry

Verdeel de uitjes in 4-6 porties. Rol 1 plak vlees om een portie uit. Maak ze vast met keuken touw. Doe hetzelfde met de rest van het vlees en de uitjes.

Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Leg de rolletjes er met de naad naar beneden in en bak ze 1 minuut boven matig vuur. Keer ze regelmatig om ze overal even bruin te bakken.

Zet het vuur laag en voeg de rest van de ingrediënten toe, behalve de mirin. Kook het geheel nog 3 minuten. Haal dan het vlees er met een schijmspaan uit.

Kook de vleessappen op een hoog vuur in tot op de helft. Voeg mirin toe.

Verwijder het keukentouw en doe de rolletjes terug in de pan. Kook ze regelmatig kerend, tot ze goed geglaceerd zijn. Snijd elke rol in plakjes van 1,25 cm dik, steek ze aan satépennen en serveer ze.
Back to top Go down
View user profile
gekje



Posts : 70
Join date : 2010-06-07
Age : 36

PostSubject: Re: Japanse recepten   Tue Jun 08, 2010 4:49 am

Garnalen noedelsoep
4 personen

----bouillon----
225 gram visafval; (kop, graat en vel)
1 kleine ui; doorgestoken met
6 kruidnagelen
1 stukje gember
1 1/2 liter water
bouillon; gezeefd
30 gram sobanoedels
225 gram garnalen; gepeld
peterselie; als garnering

Doe de ingrediënten voor de bouillon in een zware pan. Breng de bouillon aan de kook en laat hem vervolgens 20-25 minuten sudderen. !!Laat hem niet te lang koken, anders gaat hij bitter smaken!!

Schep ongerechtigheden van de oppervlakte en zeef de bouillon door een linnen doek of fijne puntzeef. Giet de bouillon terug in de uitgespoelde pan. Voeg noedels toe en laat het geheel 5-10 minuten sudderen tot de noedels gaar zijn.

Doe de garnalen in de hete soep en schep de soep voor het serveren in kommen. Garneer de kommen met kleine takjes peterselie.
Back to top Go down
View user profile
gekje



Posts : 70
Join date : 2010-06-07
Age : 36

PostSubject: Re: Japanse recepten   Tue Jun 08, 2010 4:50 am

Soep met visballetjes
4 personen

----bouillon----
1 kabeljauw
1 kleine ui; doorgestoken met
6 kruidnagelen
1 stukje gember
1 ruime liter water
----soep----
¼ theelepel gemberpoeder
2 sjalotjes
1 eiwit
4 eetlepels bloem; tot 5 eetlepels
2 eetlepels olie
4 asperges;rauw
zout en peper; naar smaak
1 citroen; geraspt en uitgeperst
1 eetlepel sojasaus

Snijd de asperges diagonaal in stukken van 2,5 cm.

Fileer en ontvel de vis. Gebruik kop, graat e.d voor het maken van de bouillon (zie recept voor Garnalen noedelsoep).

Maak de gefileerde vis met gemberpoeder, sjalot, eiwit en zout en peper fijn in een keukenmachine. Klop de bloem er geleidelijk door tot het mengsel voldoende stijf is om er balletjes van te maken. Wel zal het mengsel kleverig zijn.

Verhit de olie in een zware pan en fruit de asperges tot ze net zacht zijn. Voeg de bouillon toe en laat het zachtjes koken. Voeg dan voorzichtig visballetjes, citroensap en -rasp en sojasaus toe en laat het geheel 5 minuten sudderen tot het klaar is. Onmiddelijk serveren.
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Japanse recepten   Today at 5:23 pm

Back to top Go down
 
Japanse recepten
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Hobbyhoekje :: Voorgerecht-
Jump to: