Voor iedereen met een hobby.
 
HomePortalCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Koken in een glaasje

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
gekje



Posts : 70
Join date : 2010-06-07
Age : 36

PostSubject: Koken in een glaasje   Tue Jun 08, 2010 4:53 am

Coupe van gerookte zalm






400 g gerookte zalmnoot
350 g verse kaas
20 cl vloeibare room
3 bieslookstengeltjes
2 bosjes kervel
2 takjes platte peterselie
1 takje dragon
Solo
peper en zout


Bereidingswijze


Was en droog alle kruiden en hak ze fijn.
Mix de verse kaas en doe hem in een glazen kom. Voeg er de kruiden, peper en zout aan toe en meng goed.
Klop de vloeibare room tot chantilly. Voeg hem voorzichtig toe aan het mengsel met verse kaas. Controleer de smaak en voeg eventueel peper of zout toe.
Verdeel de kaasmousse over zes coupes.
Snij de gerookte zalmmoot in kleine blokjes. Doe er een beetje Solo Delifine room bij. Verdeel de zalmblokjes over de coupes. Zet ze in de koelkast tot u ze opdient.
Back to top Go down
View user profile
gekje



Posts : 70
Join date : 2010-06-07
Age : 36

PostSubject: Re: Koken in een glaasje   Tue Jun 08, 2010 4:53 am

Scandinavische vishapjes

Ingrediƫnten
150g gerookte forel
zongedroogde tomaten
kappertjes
4 eetlepels vinaigrette
1 eetlepel mosterd
radijsjes
veldsla
waterkers
tuinkers


Bereiding
We verdelen de de veldsla, de waterkers en de tuinkers over 8-10 glazen. We snijden de gerookte forel in stukjes en scheppen deze over de groentemix in de glazen.

We mengen een eetlepel mosterd met 4 eetlepels vinaigretteolie en voegen er een eetlepel kappertjes aan toe. We snijden de zongedroogde tomaten in stukjes en mengen deze onder de vinaigrettemix. We verdelen over de glazen en werken af met schijfjes radijs. We serveren met lepeltjes.
Back to top Go down
View user profile
gekje



Posts : 70
Join date : 2010-06-07
Age : 36

PostSubject: Re: Koken in een glaasje   Tue Jun 08, 2010 4:54 am

Glaasje La Vache Qui Rit

Ingredienten
12 porties La vache qui rit
3 tot 4 sneden gekookte hesp
1 komkommer

Bereiding
Snij de komkommer in de lengte in twee en haal met een koffielepel het binnenste eruit. Snij hem vervolgens in kleine schijfjes. Snij de gekookte hesp in kleine blokjes. Doe de La vache qui rit in een klein kommetje en bewerk de kaas met een lepel tot hij romig wordt. Voeg dan alles in de glaasje. vb: eerst de blokjes hesp, dan de komkommer en dan de La vache qui rit kaas. Kan ook in andere volgorde.

Opmerking
Je kan ook de hesp vervangen door garnalen of gerookte zalm
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Koken in een glaasje   Today at 3:48 am

Back to top Go down
 
Koken in een glaasje
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Forza Idol 2.0

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Hobbyhoekje :: Voorgerecht-
Jump to: