Voor iedereen met een hobby.
 
HomePortalCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Plantenhanger

Go down 
AuthorMessage
Bloemeke
Admin
avatar

Posts : 2359
Join date : 2010-06-02
Age : 38

PostSubject: Plantenhanger   Sat Jun 12, 2010 12:07 pm

plantenhangerMacraméhanger naar een patroon uit 1974

Benodigdheden:

Klosje knoopsgatenzij, dunne haaknaald

Het prettigste werk je op een kantkloskussen. Nu heeft niet iedereen dit in zijn bezit, maar het kan ook op de ouderwetse manier met een plastic zak gevuld met droog zand en omhuld met een lap stof. Met veiligheidsspelden kan het werkstuk in de stof vastgespeld worden. Nee, niet in het plastic.

Werk met lange draden, je gooit dan wel veel weg, maar het werkt veel prettiger.

Deze plantenhanger bestaat alleen uit weitasknopen. Deze worden gemaakt op de volgende manier.


Neem van de vier draden, draad 1 (links) en 4 rechts). Draad 4 over draad 1 leggen (beide draden rechts van de twee middelste draden houden). Haal de bovenste draad (4) onder de draden 2 en 3 en door de lus van de draad 1. Nu heb je een halve weitasknoop.Neem draad 4 ( nu aan de linkerkant) en leg deze over draad 1 (beide draden nu links van de 2 middelste draden houden) en onder draden 2 en 3 en door de lus van draad 1. Zo heb je een hele weitas.

Knip 20 draden van 80 cm. Vouw 10 draden dubbel en leg hier een knoop in, zo ver mogelijk op het puntje. Maak nu 5 staafjes met 3 weitassen. Verspring en maak 5 weitassen.

De resterende draden dubbel vouwen en opzetten door de grote gaten. Ook met deze nieuwe draden 5 weitassen maken. Verspringen met 1 weitas, niet te strak aantrekken, er ontstaat dan een bloemmotief. Nu 10 staafje maken met 3 weitassen.

Twee staafjes samenvoegen tot 1. Drie weitassen maken met 8 draden. Na drie knopen 1 draad eruit knippen, weer drie knopen, 1 draad eruit knippen en zoverder tot er weer 4 draden zijn. Dan nog 4 weitassen.

Maak de andere 4 banden op dezelfde manier.
De banden verbinden met een weitas. De draden in tweeën delen, 2 keer 10. Hiermee een knoop maken. Een draad nemen en langs de lengte van de flos leggen tot de knoop. Draad onder de flos doortrekken en door de ontstane lus trekken. Nu 6x omwinden en met de meest bijliggende draad een platte knoop maken. Van deze knoop de langste draad met de langste draad van de flos nemen en bovenin een gewone knoop maken. De rest van de draden afknippen en uitpluizen.
Back to top Go down
View user profile http://hobbyhoekje.teamgoo.net
Bloemeke
Admin
avatar

Posts : 2359
Join date : 2010-06-02
Age : 38

PostSubject: Re: Plantenhanger   Sun Jun 13, 2010 2:09 am

Back to top Go down
View user profile http://hobbyhoekje.teamgoo.net
 
Plantenhanger
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Hobbyhoekje :: Poppenhuizen-
Jump to: