Voor iedereen met een hobby.
 
HomePortalCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 101 koekjes

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Bloemeke
Admin


Posts : 2359
Join date : 2010-06-02
Age : 37

PostSubject: 101 koekjes   Wed Jun 16, 2010 5:51 am

Beer

Back to top Go down
View user profile http://hobbyhoekje.teamgoo.net
Bloemeke
Admin


Posts : 2359
Join date : 2010-06-02
Age : 37

PostSubject: Re: 101 koekjes   Sun Sep 12, 2010 1:40 am

Simpel koekjes

Ingrediënten

125 gram margarine
125 gram witte suiker
200 gram (tarwe)bloem
1 pakje vanile suiker
1 theelepel bakpoeder

In plaats van 200 gram (tarwe)bloem en 1 theelepel bakpoeder kan ook 200 gram zelfrijzend bakmeel worden gebruikt.

Gebruik eens 125 gram witte of bruine bastaardsuiker in plaats van 125 gram witte suiker. Dan smaken de koekjes net iets anders, heel lekker.


Bereiding

Laat de margarine in een steelpannetje even bruin worden (totdat alles in gesmolten). Zet het pannetje dan van het vuur af en laat de boter een beetje afkoelen.


Verwarm vervolgens de oven voor op 200 graden (elektrische oven).

Nu kunnen alle ingrediënten bij elkaar in een kom gedaan worden.
Kneed alles met de hand of een mixer met deeghaken goed door elkaar.
Vorm dan kleine balletjes van het deeg (zie foto). De balletjes moeten ongeveer 1,5 à 2 centimeter doorsnede zijn.

Plaats de deegballetje op een bakplaat met bakpapier. Het is niet nodig om de balletjes plat te drukken, omdat de koekjes vanzelf plat worden in de oven. Bak de koekjes in 10 minuten gaar (totdat de randjes net bruin beginnen te worden). Niet langer, anders worden ze te hard als ze zijn afgekoeld.
Back to top Go down
View user profile http://hobbyhoekje.teamgoo.net
Bloemeke
Admin


Posts : 2359
Join date : 2010-06-02
Age : 37

PostSubject: Re: 101 koekjes   Sun Sep 12, 2010 11:06 am

Zanddeeg koekjes


Ingrediënten

150 gr bloem
60 gr boter
zout
60 gr suiker
1 ei



Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C
Meng het snuifje zout, ei en suiker in een kom
Meng de bloem hieronder
Snijd de boter in kleine blokjes en kneed het onder het deeg
Zet het deeg 10 minuten in de koelkast
Rol het deeg daarna uit met een deegrol tot het een halve centimeter dik is en snij er vormpjes uit
Leg de vormpjes op een beboterde bakplaat
Bak de koekjes in een oven gedurende 10 minuten op 180°C
Back to top Go down
View user profile http://hobbyhoekje.teamgoo.net
Bloemeke
Admin


Posts : 2359
Join date : 2010-06-02
Age : 37

PostSubject: Re: 101 koekjes   Sun Sep 12, 2010 11:13 am

Boterkoekjes


Ingrediënten

120 gr zachte bakboter
1 ei
200 gr bloem
120 gr suiker


Bereiding

Roer de suiker onder de boter
Klop het ei en voeg het toe aan het mengsel
Zeef de bloem en voeg dit bij het mengsel
Rol het deeg uit met een deegrol tot het een halve centimeter dik is
Snij vormpjes uit het deeg en leg ze op een bakplaat
Bak de koekjes 10 tot 15 minuten in de oven op 180 °C
Back to top Go down
View user profile http://hobbyhoekje.teamgoo.net
Bloemeke
Admin


Posts : 2359
Join date : 2010-06-02
Age : 37

PostSubject: Re: 101 koekjes   Sat Sep 18, 2010 2:56 am

Franse makarons


Ingredienten

* 500 g broyage puur
* 900 g bloemsuiker
* 400 g eiwit
* 60 g gezifte bloemsuiker
* 2 g wijnsteenzuur

Bereiding

Meng de broyage met de 900 g bloemsuiker. Klop de eiwitten flink op tot een stevig schuim. Voeg halverwege de gezifte bloemsuiker en wijnsteenzuur toe.

Meng de broyage voorzichtig onder het eiwitschuim tot u een beslag bekomt met de consistentie van biscuit. Belangrijk: dit beslag mag niet te luchtig zijn. Het moet voldoende stevigheid hebben om te spuiten.

Spuit op een bakmatje of bakpapier dropjes beslag naar gewenste grootte. Bak 10 à 12 minuten af in een oven van +/- 170°C.


TIP
Kleur je makarons!
Voeg tijdens het opkloppen van het eiwit kleurstof of bv. wat aardbeiencoulis toe.
Extra feestelijk!

Variaties
Chocolademakarons: Voeg 100 g cacaopoeder bij de broyage en kleur de eiwitten met enkele druppels rode kleurstof
Aardbeienmakarons: Terwijl u de eiwitten opklopt, voegt u 40 cl aardbeiencoulis toe. Eventueel wat bijkleuren met rode kleurstof.
Pistachemakarons, mokkamakarons, kokosmakarons, ...
Er valt allerlei lekkers te combineren. Varieer naar hartelust!

Back to top Go down
View user profile http://hobbyhoekje.teamgoo.net
Bloemeke
Admin


Posts : 2359
Join date : 2010-06-02
Age : 37

PostSubject: Re: 101 koekjes   Sat Sep 18, 2010 3:18 am

chocolade cornflake koekjes



Ingrediënten

* 50g boter
* 4 eetlepels siroop (golden syrup)
* 1 reep (100g) goede chocola
* 75g cornflakes

Bereidingswijze

1. Meng de boter, siroop en chocola in een pan op laag vuur. Kook dit en roer net zolang tot de boter en chocola gesmolten zijn en alles goed gemengd is.
2. Voeg voorzichtig de cornflakes toe.
3. Maak bergjes met volle lepels van het mengsel op bakpapier, of in bakvormpjes of op een licht ingevette bakplaat.
4. Koel ze tot ze ze stevig zijn, in ongeveer 15 minuten.
Back to top Go down
View user profile http://hobbyhoekje.teamgoo.net
Bloemeke
Admin


Posts : 2359
Join date : 2010-06-02
Age : 37

PostSubject: Re: 101 koekjes   Sat Sep 18, 2010 3:21 am

Chocolade rijst koekjes


Ingrediënten

* 3 Mars repen
* 100g boter
* 275g Rice krispies ontbijtgranen

Topping:

* 200g melkchocolade, in stukjes
* 2 eetlepels boter


Bereidingswijze


1. Vet een ondiepe bakplaat van 19cm x 29cm in.
2. Voeg de mars repen en boter samen in een grote sauspan en verwarm op middelhoog vuur onder voortdurend roeren tot een glad mengsel. Roer de rice krispies erdoorheen.
3. Verspreid het mengsel in de bakplaat en doe de topping eroverheen. Laat in de koelkast afkoelen alvorens aan te snijden.
4. Om de topping te maken: smelt de chocola en boter in een kom op een pan met kokend water; roer tot een glad geheel.
Back to top Go down
View user profile http://hobbyhoekje.teamgoo.net
Bloemeke
Admin


Posts : 2359
Join date : 2010-06-02
Age : 37

PostSubject: Re: 101 koekjes   Sat Sep 18, 2010 3:23 am

Knapperige Mars koekjes


Ingrediënten

* 200g chocola
* 3 (60g) Mars repen
* 90g ongezouten boter
* 260g Rice Krispies ontbijtgranen



Bereidingswijze


1. Smelt de chocola in een hittebestendige kom, die op een pan met zacht kokend water staat (au-bain-marie). Laat dit smelten terwijl je de volgende stap uitvoert.

2. Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur; zodra de boter begint te smelten voeg je de in stukjes gesneden Mars repen toe. Blijf roeren, sommige stukjes van de Mars smelten langzamer.

3. Voeg de ontbijtgranen toe, bewaar ongeveer een derde om aan het eind toe te voegen. Roer dit goed door zodat alle ontbijtgranen bedekt zijn en voeg dan het laatste beetje ontbijtgranen toe. Verspreid dit mengsel in een kleine ondiepe bakplaat. Bedek met de chocolade en laat staan om af te koelen.

4. Snijd de koek in vierkanten of langwerpige stukjes.

5. NB: Ik gebruik meestal roomboter in plaats van margarine, dat geeft het koekje een wat rijkere smaak
Back to top Go down
View user profile http://hobbyhoekje.teamgoo.net
Sponsored content




PostSubject: Re: 101 koekjes   Today at 3:13 am

Back to top Go down
 
101 koekjes
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Hobbyhoekje :: Gebak, koekjes en taart-
Jump to: