Voor iedereen met een hobby.
 
HomePortalCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Kabeljauw recepten

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Bloemeke
Admin


Posts : 2359
Join date : 2010-06-02
Age : 37

PostSubject: Kabeljauw recepten   Sat Jun 26, 2010 12:10 pm

Gebakken kabeljauw met tomatensalsa
Benodigdheden


1 limoen
4 rijpe tomaten
8 zwarte olijven zonder pit, in stukjes
2 el verse koriander, fijngehakt
gedroogde chilipeper uit een molentje
zout
versgemalen zwarte peper
4 stukken stevige kabeljauwfilet
50 g bloem
4 el Becel Multi voor koken, (roer)bakken en braden



Bereiding
Boen de limoen schoon en rasp de groene schil eraf. Pers de limoen uit. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schep in een schaaltje de tomaat met de limoenrasp, 1 eetlepel limoensap, de olijven en koriander door elkaar. Maal er wat chilipeper boven en voeg zout en peper naar smaak toe. Laat de salsa minstens een kwartier staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.
Wrijf de stukken kabeljauw in met limoensap, zout en peper en wentel ze door de bloem.
Verwarm de Becel Multi in een koekenpan en leg de stukken kabeljauw erin. Bak de vis in 8-10 minuten mooi bruin en net gaar.
Leg de gebakken kabeljauw op vier warme borden en schep de salsa erover.

Serveertips
Lekker met een salade van maïs, bosui en paprika.

Variaties
Geef dit gerecht een mediterraan tintje en vervang de koriander door basilicum en het limoensap door citroensap.

Back to top Go down
View user profile http://hobbyhoekje.teamgoo.net
Bloemeke
Admin


Posts : 2359
Join date : 2010-06-02
Age : 37

PostSubject: Re: Kabeljauw recepten   Mon Jul 05, 2010 7:02 am

Kabeljauw in papillot met Philadelphia


Ingrediënten
4 kabeljauwfilets van ongeveer 150 g per stuk
100 g Philadelphia Bieslook Light
Franse mosterd
3 tomaten, in plakken
1 prei, in ringen
1 el verse tijm
0.5 el olijfolie om in te vetten
Extra: aluminium folie

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180°.
2. Scheur 4 stukken aluminium folie af, zodat je 4 vierkante stukken hebt.
3. Smeer het midden van het aluminiumfolie in met olijfolie en leg de kabeljauw hierop.
4. Smeer de filet in met mosterd.
5. Beleg de filet met tomaat en preiringen. Schep er een lepel Philadelphia Bieslook Light op en maak af met de kruiden.
6. Breng het geheel op smaak met peper en zout en vouw het aluminiumfolie luchtig dicht.
7. Gaar de vis 15 min in de oven.
8. Serveer met gekookte krieltjes.
Back to top Go down
View user profile http://hobbyhoekje.teamgoo.net
Bloemeke
Admin


Posts : 2359
Join date : 2010-06-02
Age : 37

PostSubject: Re: Kabeljauw recepten   Sun Jan 02, 2011 5:47 am

Kabeljauw Bella Italia

ingrediënten voor 4 personen:

4 dikke stukken kabeljauw van ± 200 gram per stuk in de lengte opengesneden, aan één kant dichtlaten.
groene of rode pesto
12 blaadjes verse basilicum
8 gedroogde zontomaatjes in olie
2 bolletjes (buffel) mozarella of boursin met Italiaanse kruiden


bereiding:

Smeer de kabeljauw aan de binnenkant in met groene of rode pesto.
Leg daarop de grof gesneden gedroogde zontomaatjes.
Klap de kabeljauw dicht en leg de stukken in een licht (met olijfolie) ingevette ovenschaal.
Giet een klein beetje olie van de zontomaatjes over de kabeljauw en leg, de in plakjes gesneden mozarella of boursin, er bovenop.
Dek het geheel af met aluminiumfolie en zet de schaal in een voorverwarmde oven op 180 graden C.
± 20 à 25 minuten.
Strooi vlak voor het opdienen de (gescheurde) basilicum blaadjes er overheen en serveer het geheel in combinatie met een eenvoudige ( maar de lekkerste pasta) spaghetti Agli Olio

Back to top Go down
View user profile http://hobbyhoekje.teamgoo.net
Bloemeke
Admin


Posts : 2359
Join date : 2010-06-02
Age : 37

PostSubject: Re: Kabeljauw recepten   Sun Jan 02, 2011 5:49 am

Kabeljauw met kervelsaus en romige aardappelpuree


ingrediënten:



3 wortelen

1 venkelknol

1 eetlepel bieslook (fijngehakt)

1 eetlepel dragon (fijngehakt)

2 eetlepels kervel (fijngehakt)

2 cl olijfolie (extra vierge)

1000 g kabeljauwfilet

2 uien

200 g Noordzeegarnalen (gepeld)

peper

zout

8 aardappelen (Bintje)

75 g boter (roomboter)

2.5 dl melk (halfvol)

zout

50 g boter (bakboter)

10 g bloem (tarwebloem)

2 eetlepels kervel (fijngehakt)

1 sjalot

2.5 dl room

peper

zout

nootmuskaat

bereiding:

De wortelen en de venkel schoonmaken, wassen en in plakjes snijden. De tuinkruiden fijnhakken.

Een vel aluminium insmeren met een scheutje olie en de visfilet erop leggen.

De groenten toevoegen. De uien fijnhakken en ze met de garnalen over de vis strooien. Kruiden met peper en zout en er een scheutje olie over gieten. De folie afsluiten en de vis 40 minuten in een op 120 graden voorverwarmde oven laten garen.

Ondertussen de geschilde aardappelen gaarkoken met een beetje zout, afgieten en fijnstampen met roomboter en verwarmde melk. De puree warm houden en terwijl de saus maken.

De rest van de boter laten smelten in een pannetje. De bloem, de kervel en de gehakte sjalot erdoor roeren. Kruiden met peper, zout en nootmuskaat en de room erdoor roeren. De saus nog 10 minuten zachtjes laten pruttelen onder af en toe roeren.

De visfilet verdelen en de groenten over verwarmde borden verdelen en serveren met aardappelpuree en kervelsaus.
Back to top Go down
View user profile http://hobbyhoekje.teamgoo.net
Sponsored content




PostSubject: Re: Kabeljauw recepten   Today at 4:33 am

Back to top Go down
 
Kabeljauw recepten
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Hobbyhoekje :: Hoofdgerecht-
Jump to: