Voor iedereen met een hobby.
 
HomePortalCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 101 Taarten

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Bloemeke
Admin


Posts : 2359
Join date : 2010-06-02
Age : 37

PostSubject: 101 Taarten   Mon Jul 05, 2010 6:44 am

Philadelphiataart


Ingrediënten

200 g speculoos
200 g Philadelphia Natuur
75 g boter
2 pakjes vanillesuiker
125 g griessuiker
25 cl verse room
10 g gelatine (blaadjes)
sap van 1 citroen of limoen (50 à 60 ml)
vruchten naar keuze voor de versiering

Bereidingswijze

1. Bekleed een springvorm (22 cm) met plasticfolie. Week de gelatine in koud water.
2. Verpulver de speculoos met een deegrol (of in de keukenrobot). Roer de boter mals en vermeng met de verkruimelde speculoos. Schep dit mengsel op de bodem van de springvorm en strijk plat met een lepel.
3. Breng 1 dl water tot tegen het kookpunt, los er de suiker in op en de uitgeknepen gelatine. Laat afkoelen tot het mengsel lichtjes begint te stollen.
4. Meng et een vork de Philadelphia, het citroensap en de vanillesuiker; voeg er het mengsel op basis van de gelatine aan toe.
5. Klop de slagroom half op en spatel luchtig onder het kaasmengsel.
6. Giet in een vorm en 6u uur opstijven in de koelkast. Ontvorm en versier met fruit (appelsien of mandarijnpartjes, framboos, aardbei, …).
Back to top Go down
View user profile http://hobbyhoekje.teamgoo.net
 
101 Taarten
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Hobbyhoekje :: Gebak, koekjes en taart-
Jump to: