Voor iedereen met een hobby.
 
HomePortalCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Kip recepten

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Bloemeke
Admin


Posts : 2359
Join date : 2010-06-02
Age : 37

PostSubject: Kip recepten   Mon Jul 05, 2010 6:46 am

Kip Malgache met kokos en Philadelphia

Ingrediënten
2 kippenfilets
50 g Philadelphia Natuur
1 capsule tomatenconcentraat (70g)
2 verse tomaten of een aantal kerstomaatjes
3 teentjes look gesnipperd
2 uien, gesnipperd
1 blikje kokosmelk
20 g verse gember
2 soeplepels olijfolie
basilicum of peterselie voor de versiering
peper en zout

Bereidingswijze
1. Laat de kippenfilets kleuren in wat olijfolie en voeg de look, gember en uien toe. Laat een 5-tal minuten garen. Snij de tomaten in stukjes (behalve de hoedjes voor de versiering of een paar kerstomaatjes) en voeg deze samen met het tomatenconcentraat en de kokosmelk bij de kippenfilets. Laat gedurende 30 min. op een zacht vuurtje sudderen.
2. Voeg de Philadelphia toe en laat nog een 5-tal minuutjes doorwarmen. Doe de gekookte basmatirijst in een vormpje, leg bovenop de kipfilet, nappeer met de saus.
Back to top Go down
View user profile http://hobbyhoekje.teamgoo.net
Bloemeke
Admin


Posts : 2359
Join date : 2010-06-02
Age : 37

PostSubject: Re: Kip recepten   Mon Jul 05, 2010 7:04 am

Kiprolletjes met spinazie


Ingrediënten
8 kippenlapjes van ongeveer 70 gram per stuk
200 g Philadelphia Natuur
500 g verse spinazie
300 g wortels
1 ui
10 cl melk
15 cl kippenbouillon
40 g dragon
boter
zout
peper

Bereidingswijze
1. Schil de wortels en snijd ze in staafjes. Pel de ui en snipper fijn. Was de schoongemaakte spinazie en laat 5 minuten koken in kokend water met zout. Laat uitlekken en knijp zorgvuldig uit. Blancheer de wortels 5 minuten in kokend water en laat uitlekken. Leg de kippenlapjes op een houten plank en bestrooi met een beetje zout en peper. Verdeel hierover een laagje Philadelphia en de spinazie. Rol het kippenlapje op en maak vast met keukentouw.
2. Braad de rolletjes aan in een pan met boter. Voeg de wortels en de ui toe, laat de ingrediënten enkele ogenblikken op smaak komen en voeg dan de bouillon toe. Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat nog 15 minuten garen.
3. Meng de resterende Philadelphia met de melk en voeg dit mengsel samen met enkele blaadjes gewassen en gehakte dragon, zout en peper bij de jus van de rolletjes. Laat nog 5 minuten garen op laag vuur. Schik de rolletjes op de borden en dien onmiddellijk op met de wortels en de jus.
Back to top Go down
View user profile http://hobbyhoekje.teamgoo.net
Bloemeke
Admin


Posts : 2359
Join date : 2010-06-02
Age : 37

PostSubject: Re: Kip recepten   Mon Jul 05, 2010 7:39 am

Risotto met kip & bieslook

Ingrediënten
1 tl olijfolie
75 g Philadelphia Kruiden Light, op kamertemperatuur
2 kleine kippenborsten, in reepjes gesneden
0.5 el boter
1 kleine ui fijngehakt
3 lente-uitjes, heel fijn gesneden
250 g risottorijst
50 cl hete kippenbouillon
peper, naar smaak
een beetje verse bieslook voor de afwerking

Bereidingswijze1. Verhit de olijfolie in een grote steelpan. Voeg de kip toe en bak tot ze een goudbruin korstje krijgt. Ze is gaar wanneer de vrijkomende jus bleek is. Verwijder ze vervolgens uit de pan. Smelt de boter en fruit de uien 3-5 minuten.
2. Voeg de rijst toe en roer tot ze helemaal onder de boter zit. Voeg wat hete kippenbouillon toe en roer tot de bouillon opgeslorpt is. Voeg opnieuw wat vocht toe en herhaal dit procédé tot alle bouillon geabsorbeerd is en de rijst smeuïg is.
3. Roer er dan de kruiden, de Philadelphia Kruiden en de gebakken kip onder. Werk af met verse bieslook.
Back to top Go down
View user profile http://hobbyhoekje.teamgoo.net
Bloemeke
Admin


Posts : 2359
Join date : 2010-06-02
Age : 37

PostSubject: Re: Kip recepten   Sun Nov 28, 2010 10:58 am

Kiplasagne met kaassaus




Ingrediënten

9 lasagnevellen
125 gr boter
1 ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
70 gr witte bloem
1 theelepel zout
475 ml kippenbouillon
350 ml melk
425 gr mozzarella, geraspt en apart te verwerken
80 gr Parmezaanse kaas, geraspt en apart te verwerken
1 eetlepel verse fijngesneden basilicum of 1 theelepel gedroogd
1 eetlepel verse fijngesneden oregano of 1 theelepel gedroogd
1/2 theelepel gemalen zwarte peper
500 gr ricotta
275 gr gekookt kippenvlees, in blokjes
600 gr diepvriesspinazie, ontdooid en uitgelekt
1 eetlepel verse peterselie, fijngesneden
4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas om te strooien


Bereidingswijze

1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een grote pan licht gezouten water aan de kook brengen en daarin de lasagnebladen in 8-10 minuten gaar koken. Afgieten en met koud water afspoelen.

2. In een grote sauspan op een middelhoog vuur de boter smelten en daarin ui en boter onder frequent roeren zacht bakken. Bloem en zout erdoor roeren en verwarmen tot het pruttelt. Bouillon en melk toevoegen en onder constant roeren 1 minuut laten koken. 1/2 van de mozzarella en 1/4 Parmezaanse kaas erdoor roeren. Kruiden met basilicum, oregano en zwarte peper. Van het vuur halen en apart zetten.

3. 1/3 van de saus over de bodem van een ovenschaal van 22x33 cm verspreiden. 1/3 van de lasagnebladen, de ricotta en kip erover verdelen. 1/3 van de lasagnebladen over de kip leggen en overgieten met 1/3 van de saus, spinazie en resterende mozzarella en Parmezaanse kaas. Resterende lasagnebladen over de kaas leggen, met resterende saus overgieten en als laatste bestrooien met peterselie en 4 eetlepels Parmezaanse kaas.

4. 35-40 minuten in de voorverwarmde oven bakken.

Back to top Go down
View user profile http://hobbyhoekje.teamgoo.net
Sponsored content




PostSubject: Re: Kip recepten   Today at 10:57 pm

Back to top Go down
 
Kip recepten
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Hobbyhoekje :: Hoofdgerecht-
Jump to: