Voor iedereen met een hobby.
 
HomePortalCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Sorbetijs

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Bloemeke
Admin


Posts : 2359
Join date : 2010-06-02
Age : 37

PostSubject: Sorbetijs   Sat Jul 17, 2010 12:11 pm

Aardbeiensorbet
(2 personen)

3 dl aardbeienpuree
1 el citroensap
125 gr suiker
1 dl water

Doe het water en de suiker in een pan; goed doorroeren.
Laat het geheel 1 min koken en vervolgens afkoelen alvorens het aan het sap toe te voegen.
Doe het mengsel over in de ijsmachine.
U kunt de suiker en het water vervangen door 2 dl rietsuikerstroop.

Abrikozenijs

2 1/2 dl puree van verse abrikozen
sap van 1 citroen
2 1/2 dl siroop

2,5 dl puree van verse abrikozen mengen met het sap van 1 citroen en 2,5 dl siroop.
Gewenst suikergehalte: 18-19 graden.
Back to top Go down
View user profile http://hobbyhoekje.teamgoo.net
Bloemeke
Admin


Posts : 2359
Join date : 2010-06-02
Age : 37

PostSubject: Re: Sorbetijs   Sat Jul 17, 2010 12:13 pm

Abrikozensorbet
400 gr vruchtvlees van abrikozen
150 gr suiker
1 el citroensap
2 dl water

Doe het water en de suiker in een pan; goed doorroeren.
Laat het geheel 1 min koken en vervolgens afkoelen alvorens het aan het sap toe te voegen.
Doe het mengsel over in de ijsmachine.

Back to top Go down
View user profile http://hobbyhoekje.teamgoo.net
Bloemeke
Admin


Posts : 2359
Join date : 2010-06-02
Age : 37

PostSubject: Re: Sorbetijs   Mon Jul 19, 2010 11:54 am

Cranberrysorbet


Ingrediƫnten
1 onbehandelde sinaasappel
300 ml cranberrysap
75 g poedersuiker
150 g cranberry's (vers of diepvries)

Bereidingswijze
Sinaasappel met heet water wassen, afdrogen. 1 Eetlepel schil raspen, sap uitpersen. Cranberrysap en suiker op matig vuur aan de kook brengen. 5 Minuten zonder deksel laten koken. Van het vuur nemen, cranberry's, sinaasappelsap en rasp erdoor roeren en laten afkoelen. Het mengsel pureren, in een koudebestendige kom doen en in het vriesvak zetten.

Serveertips
Na ongeveer een uur het geheel goed doorroeren en weer in het vriesvak zetten. Dit proces 2-3 maal herhalen. Sorbet ongeveer 15 minuten voor de verdeling in porties uit het vriesvak halen. In goed gekoelde glazen opdienen.
Back to top Go down
View user profile http://hobbyhoekje.teamgoo.net
Bloemeke
Admin


Posts : 2359
Join date : 2010-06-02
Age : 37

PostSubject: Re: Sorbetijs   Mon Jul 19, 2010 11:55 am

Ananassorbet


Ingrediƫnten
1 grote rijpe ananas, sap van 1 citroen, 250 gr. suiker, 3 eetl. fijngehakte basilicum


Voorbereiding
Schil de ananas, snij in vieren en haal de lange ronde binnenste kern eruit. Snij de ananas dan in blokjes.

Bereidingswijze
Draai de ananas in de keukenmachine tot puree. Doe dit door de zeef. Voeg dan het citroensap en de suiker toe. (Alles samen is ca. 1 liter). Roer goed door tot de suiker is opgelost. Roer er tot slot de fijngehakte basilicum door en laat tot ijs draaien in de ijsmachine.
(Of doe in een bak en zet in de vriezer. Roer vervolgens ieder half uur door, om ijskristallen tegen te gaan, tot de sorbet goed is).

Serveertips
Garneer de glazen of bordjes met bolletjes ananassorbet met nog een extra schijfje ananas en een toefje basilicum.
Back to top Go down
View user profile http://hobbyhoekje.teamgoo.net
Sponsored content




PostSubject: Re: Sorbetijs   Today at 1:23 pm

Back to top Go down
 
Sorbetijs
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Hobbyhoekje :: Overige-
Jump to: