Voor iedereen met een hobby.
 
HomePortalCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 101 recepten met chocolade

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Bloemeke
Admin


Posts : 2359
Join date : 2010-06-02
Age : 37

PostSubject: 101 recepten met chocolade   Sun Jul 25, 2010 6:51 am





Chocoladerollade

Ingrediënten :
150 g (6 stukjes) Côte d’Or Culinaire chocolade
4 eieren
100 g suiker
100 g zelfrijzende bloem

Meringue
3 eiwitten
60 g poedersuiker

Als decoratie poedersuiker


Bereiding :
Laat de chocolade au bain-marie smelten.

Klop de eieren met de suiker op tot een romig mengsel.

Meng de gesmolten chocolade met het eiermengsel en de bloem.

Rol het deeg uit op een beboterde bakplaat met een dikte van ongeveer 1,5 cm diep.

Bak het 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.

Leg het deeg op een vochtige handdoek en rol het netjes op. Laat het afkoelen.

Klop voor de meringue de eiwitten stijf en voeg er beetje bij beetje de suiker aan toe. Zo verkrijgt u een stevige, glanzende massa. Verdeel de meringue over een met bakpapier beklede ovenplaat, met een dikte van ongeveer 1,5 cm. Bak de meringue 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Ontrol het chocoladedeeg. Leg de meringue op het deeg en haal het bakpapier er vanaf. Rol het geheel opnieuw op met behulp van de handdoek. Laat het ongeveer 10 minuten rusten en verwijder dan de handdoek. Snij de uiteinden eraf en versier de rollade met poedersuiker.

bron: Côte d’Or
Back to top Go down
View user profile http://hobbyhoekje.teamgoo.net
 
101 recepten met chocolade
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Good Belgian Chocolate

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Hobbyhoekje :: Gebak, koekjes en taart-
Jump to: