Voor iedereen met een hobby.
 
HomePortalCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 101recepten met peer

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Bloemeke
Admin


Posts : 2359
Join date : 2010-06-02
Age : 37

PostSubject: 101recepten met peer   Sun Jul 25, 2010 6:56 am


Peren met chocoladesaus



Ingrediënten :
150 g chocolade Noir de Noir
20 g boter
4 niet te rijpe peren
1 fles witte wijn
100 g poedersuiker
2 kruidnagels
2 stukjes steranijs
enkele saffraandraadjes


Bereiding :
Schil de peren en laat ze 20 minuten pocheren in de wijn, samen met de suiker en de smaakmakers. Laat de peren afkoelen in hun kookvocht. Smelt de chocolade in een warmwaterbad samen met 2 el kookvocht van de peren en 20 g boter en giet de warme saus over de peren. Dien meteen op.

bron:Côte d’Or
Back to top Go down
View user profile http://hobbyhoekje.teamgoo.net
Bloemeke
Admin


Posts : 2359
Join date : 2010-06-02
Age : 37

PostSubject: Re: 101recepten met peer   Sun Jan 02, 2011 6:45 am

Peer met Philadelphia

Ingrediënten

4 peren, geschild
100 g Philadelphia Natuur Light
5 dl witte wijn
Stukje citroenschil
200 g pure chocolade
50 g pistachenoten, grof gehakt



Bereidingswijze

1. Verwarm de witte wijn.
2. Voeg 2 eetlepels honing en de citroenschil toe.
3. Doe de peren in de pan en vul aan met wijn, zodat de peren net drijven. Kook de peren in 15 min gaar.
4. Laat de peren afkoelen.
5. Verhit de chocolade au bain Marie*.
6. Meng de Philadelphia Natuur Light met de overige 2 eetlepels honing en maak op ieder bord een spiegel met dit mengsel. Zet hierop een gestoofde peer.
7. Giet voor het serveren de gesmolten chocolade over de peren en garneer met de pistachenootjes.
Back to top Go down
View user profile http://hobbyhoekje.teamgoo.net
 
101recepten met peer
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» peer-to-peer chess engines
» Jhess (peer to peer and email play)

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Hobbyhoekje :: Dessert-
Jump to: