Voor iedereen met een hobby.
 
HomePortalCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 101 recepten met appel

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Bloemeke
Admin


Posts : 2359
Join date : 2010-06-02
Age : 37

PostSubject: 101 recepten met appel   Sat Jul 31, 2010 11:39 pm

Abrikozen-appeltaart met kruimelkorstje


Wat hebben we nodig?

kant en klaar bladerdeeg (diepvries, ontdooid, net zoveel plakjes op elkaar en uitrollen om een taartvorm mee te kunnen bekleden)

3 appels

200 gram gedroogde abrikozen

2 el bloem

25 cl melk

2 eieren

3 el suiker

Voor het kruimelkorstje:

75 gram bloem

75 gram boter

70 gram speculaas

3 el bruine suiker

Hoe maak je het?

1 Begin met het kruimelkorstje. Verkruiml de speculaas, voeg er de bloem, bruine suiker en de in stukjes verdeelde boter bij. Kneed tot een kruimelige massa of meng met de keukenmachine.

2 Leg het papier wat op het bladerdeeg zat onderin de vorm (of bakpapier) en leg dan het deeg in de vorm. Duw goed aan in de hoekjes en ribbeltjes van de vorm. Plooi het teveel aan deeg naar binnen. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Snijd het teveel aan papier tegen de vorm af. Verwarm de oven voor op 200 graden.

3 Snijd de gedroogde abrikozen en de geschilde appels in stukjes. Meng door elkaar en verdeel over de taartbodem. Roer geleidelijk de melk door de bloem, voeg eieren en suiker toe en klop goed door elkaar. Giet glijkmatig over het fruit. Verdeel er de kruimelige massa over en schuif de taart voorzichtig in de oven. Bak de taart 45 min. Haal daarna de taart uit de vorm op een schotel en trek het papier er onder uit. Laat afkoelen.

Back to top Go down
View user profile http://hobbyhoekje.teamgoo.net
Bloemeke
Admin


Posts : 2359
Join date : 2010-06-02
Age : 37

PostSubject: Re: 101 recepten met appel   Sat Jul 31, 2010 11:45 pm

Appel-amandeltaart



Wat hebben we nodig?

* 300 g bloem
* 150 g witte basterdsuiker
* 1 zakje vanillesuiker
* 200 g koude boter, in kleine blokjes
* 1 ei, losgeklopt
* 6 zoetzure appels (bijv. jonagold), in stukjes
* 1/2 eetlepel kaneelpoeder
* 50 g kristalsuiker
* 75 g amandelschaafsel
* 100 g speculaasjes
* 1/2 pakje amandelspijs (a 300 g

evt. keukenmachine

plasticfolie

springvorm (doorsnede 24 cm)

Hoe maken we het?
1 In keukenmachine of met koele hand bloem, basterdsuiker, vanillesuiker, boter, helft van ei en mespunt zout mengen tot soepel deeg. Eenderde deel van deeg in plasticfolie verpakken en in koelkast 30 min. laten opstijven. Rest van deeg in ingevette springvorm uitdrukken en vorm afgedekt met plasticfolie 20 min. in koelkast zetten. Oven voorverwarmen op 200 °C.

2 Appel met kaneelpoeder, kristalsuiker en amandelschaafsel omscheppen. Speculaasjes in boterhamzakje doen en met deegroller tot kruim rollen. Kruim over deegbodem verdelen. Amandelspijs erboven verkruimelen. Appelmengsel erover verdelen. Rest van deeg op met bloem bestoven werkvlak uitrollen en in repen snijden. Repen in vlechtvorm op appelvulling leggen en randen aandrukken. Deegrepen en randen bestrijken met rest van losgeklopt ei.

3 Taart in midden van oven in ca. 1 uur goudbruin bakken, eventueel laatste 15 min. taart met aluminiumfolie bedekken (om te voorkomen dat hij te donker wordt).
Back to top Go down
View user profile http://hobbyhoekje.teamgoo.net
Bloemeke
Admin


Posts : 2359
Join date : 2010-06-02
Age : 37

PostSubject: Re: 101 recepten met appel   Sat Jul 31, 2010 11:52 pm

Appel-pecan pie

Wat hebben we nodig?

300 gram tarwebloem

100 gram witte basterdsuiker

150 gram boter

1 ei

halve tl bakpoeder

2 el gemalen amandelen

Vulling:

125 gram rozijnen

2 el rum

1 kg zachtzure appels

25 gram boter

3 el suiker

125 gram grofgehakte pecannoten

Toplaag:

3 el abrikozenjam

300 gram amandelspijs

1 ei

taart- of springvorm van 24 cm doorsnee

Hoe gaan we het maken?

1 Meng bloem met basterdsuiker, ei en bakpoeder. Voeg de boter toe en snijd deze met twee messen in kleine stukjes. Kneed alles tot een soepel deeg. Verpak het deeg in folie en laat het een half uur in de koelkast rusten.

2 Week de rozijnen in de rum. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de springvorm in en bestrooi deze met gemalen amandelen. Rol de heft van het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Bekleed hiermee de bakvorm. Prik de bodem hier en daar in met een vork en bak de deegbodem ca 15 minuten in het midden van de oven.

3 Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in schijfjes. Smelt de boter, voeg de appelschijfjes en de suiker toe en karameliseer ze tot ze halfzacht zijn. Laat de appels iets afkoelen. Meng de gehakte pecannoten en de rozijnen erdoor en schep de vulling op de taartbodem.

4 Rol de rest van het deeg uit tot een lap, die 4-5 cm groter is dan de bodem en leg deze over de vulling. Druk de randen stevig aan en maak er evt met duim en wijsvinger golfjes in. Prik het deegdeksel op enkele plaatsen in met een vork. Bak de taart iets onder het midden van de oven in 45 min.

5 Bestrijk de taart met abrikozenjam. Roer één losgeklopt ei door de amandelspijs. Doe de spijs in een spuitzak en spuit hiermee een versiering op de taart. Laat de spijs iets bruin kleuren onder een voorverwarmde grill.

Back to top Go down
View user profile http://hobbyhoekje.teamgoo.net
Bloemeke
Admin


Posts : 2359
Join date : 2010-06-02
Age : 37

PostSubject: Re: 101 recepten met appel   Sat Jul 31, 2010 11:54 pm

Bretoense appeltaart

Wat hebben we nodig?

bladerdeeg

6 Golden of Jonagold appels

1 vanillestokje

100 gram gesmolten boter

175 gram suiker

35 gram maïszetmeel

3 eieren


Hoe maken we het?

1 Leg bakpapier onderin de vorm en bekleed de vorm met bladerdeeg (plakjes uitrollen). Duw goed aan in de hoekjes en randjes. Plooi het teveel aan deeg naar buiten en rol over de rand van de vorm met de deegrol; het teveel valt eraf en je krijgt een mooie gekartelde taartrand. Prik met een vork gaatjes in de taartbodem. Snijd het teveel aan papier tegen de vorm weg. Verwarm de oven op 180 graden.

2 Snijd de appels met de schil in blokjes van 1 cm. Vul nu de taartvorm met de appel. Meng vervolgens de gesmolten boter, het maïszetmeel, de eieren, de suiker en het binnenste van de vanillestok. Goed doorroeren om klonten te vermijden. Giet dit mengsel op de taart en bak de taart in 45 min gaar. Haal de taart uit de vorm op een schotel glijden en trekhet bakpapier er voorzichtig onderuit.

Back to top Go down
View user profile http://hobbyhoekje.teamgoo.net
Bloemeke
Admin


Posts : 2359
Join date : 2010-06-02
Age : 37

PostSubject: Re: 101 recepten met appel   Sat Jul 31, 2010 11:56 pm

Apfelstrudel

Wat hebben we nodig?

bladerdeeg

1 kg appels

100 gram suiker

50 gram fijngehakte hazelnoten

50 gram rozijnen

1 tl kaneel

1 ei


Hoe maken we het?

1 Bestrijk de randen van 9 ontdooide plakjes bladerdeeg met water. Leg de plakjes met de rand op elkaar, zodat een vierkant ontstaat en druk de randen stevig aan. Schil de appels en snijd deze in stukjes. Meng de appel met de suiker, hazelnoten, rozijnen en kaneel en leg dit op het deeg.

2 Vouw het geheel dicht door 2 tegenover elkaar liggende randen op elkaar te drukken. Leg het geheel zo neer dat de naad naar beneden ligt. Steek uit het tiende deegplakje decoratieve figuurtjes en plak deze met water op de strudel Bestrijk de apfelstrudel met geklopt ei. Leg de apfelstrudel op een met bakpapier bekleed bakblik en bak deze vervolgens bruin en gaar in 25-30 min op 200 graden.
Back to top Go down
View user profile http://hobbyhoekje.teamgoo.net
Sponsored content




PostSubject: Re: 101 recepten met appel   Today at 5:28 pm

Back to top Go down
 
101 recepten met appel
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Temmie Ban Appel

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Hobbyhoekje :: Gebak, koekjes en taart-
Jump to: