Voor iedereen met een hobby.
 
HomePortalCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 101 Tapas recepten

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Bloemeke
Admin


Posts : 2359
Join date : 2010-06-02
Age : 37

PostSubject: 101 Tapas recepten   Mon Aug 02, 2010 12:36 pm

Tapas van courgette en garnaal

Ingrediënten voor ongeveer 12 tapas

1/2 courgette

2 sneetjes gerookte zalm

12 middelgrote roze garnalen

2 eetlepels room

paprikapoeder

zout

versgemalen peper

12 houten prikkers




Bereiding

Was de courgette en snij er 12 schijven van.

Snij de zalm in 12 stukken.

Pel de garnalen, leg ze in een bord en bestrooi ze met paprikapoeder.

Smeer op elk schijfje courgette een beetje room. Strooi er een beetje zout en peper op.

Leg op elk schijfje een plakje zalm en daarbovenop een garnaal.

Steek er een prikker door en zet in de koelkast.

Back to top Go down
View user profile http://hobbyhoekje.teamgoo.net
Bloemeke
Admin


Posts : 2359
Join date : 2010-06-02
Age : 37

PostSubject: Re: 101 Tapas recepten   Sun Oct 09, 2011 6:34 am

Geplette aardappel gepaneerd in groene kruiden



Voor 4 personen
5 kleine bloemig kokende aardappelen
250 g filet van gerookte forel
1/2 ui
50 g kruidenkaas
40 g boter
2 el groene kruiden zoals bieslook, kervel en peterselie
peper en zout

Bereiding
Kook de geschilde aardappelen gaar in licht gezouten water. Giet ze af. Snijd de ui flinterdun en stoof deze kort in de helft van de boter. Prak vervolgens de aardappelen fijn met de gestoofde ui en de rest van de boter. Breng op smaak met peper en zout. Druk het pureemengsel door een ring en dep de bekomen rondjes in de groene kruiden. Schik ten slotte op een bord en garneer met een stukje gerookte forel en een lepeltje kruidenkaas.
Back to top Go down
View user profile http://hobbyhoekje.teamgoo.net
Bloemeke
Admin


Posts : 2359
Join date : 2010-06-02
Age : 37

PostSubject: Re: 101 Tapas recepten   Sun Oct 09, 2011 6:39 am

Aardappelchips en américain



Voor 4 personen
2 grote, bloemig kokende aardappelen
150 g rundvlees
1 kleine ui
3 kleine augurken
1 el kappertjes
1 el olijfolie
10 basilicumblaadjes
peper en zout
grof zout
2 el (verse) mayonaise

Mayonaise
1 eierdooier
200 ml arachideolie
1 tl pikante mosterd
½ tl citroensap

Bereiding
Spoel de ongeschilde aardappelen goed af en snijd in flinterdunne plakjes. Hak het vlees, de ui, de augurken en de kappertjes fijn. Versnipper ook de basilicumblaadjes. Meng de ingrediënten nu nog niet. Bak de aardappelplakjes krokant in zuivere frituurolie en laat uitlekken op keukenpapier. Strooi hier wat grof zout over. Meng het rundvlees, de kappertjes, ui, augurk, basilicum, olijfolie, peper en zout, en schik op kleine borden. Serveer de américain met de chips en mayonaise.

Bereiding mayonaise
Doe de dooier in een ruime kom en voeg de mosterd, het citroensap en het zout toe. Roer het mengsel voorzichtig om en giet er vervolgens beetje bij beetje de olie door.
Back to top Go down
View user profile http://hobbyhoekje.teamgoo.net
Bloemeke
Admin


Posts : 2359
Join date : 2010-06-02
Age : 37

PostSubject: Re: 101 Tapas recepten   Sun Oct 09, 2011 6:45 am

Wedges en dip



Voor 4 personen Wedges

10 bloemig kokende aardappelen
1 dl arachideolie
cayennepeper
grof zout

Dipsaus
1 el zure room
1 kl fijngesneden koriander
1 kl fijngesneden bieslook
peper en zout
een mespunt knoflookpasta
1 el yoghurt
2 el (verse) mayonaise

Bereiding
Spoel de ongeschilde aardappelen en snijd ze in dikke frieten. Doe olie in een grote pan en bak de frieten, op matig warm vuur, krokant en gaar. Bak dus niet te snel. Laat ze uitlekken op keukenpapier, strooi er grof zout en cayennepeper over en serveer met de dipsaus.

Bereiding dipsaus
Roer de zure room, yoghurt en kruiden (koriander, bieslook en knoflookpasta) los. Voeg mayonaise toe en breng op smaak met peper en zout.
Back to top Go down
View user profile http://hobbyhoekje.teamgoo.net
Bloemeke
Admin


Posts : 2359
Join date : 2010-06-02
Age : 37

PostSubject: Re: 101 Tapas recepten   Sun Oct 09, 2011 7:03 am

Hartige Spaanse kaashapjes



Ingrediënten voor 12 stuks:
100 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
125 gram Manchego Plata (geraspt), verkrijgbaar bij een kaaswinkel
50 gram boter
65 ml melk
snufje cayennepeper
snufje zout

Voor de vulling:
1 ui, gesnipperd
1 eetlepel boter
125 gram Manchego Plata (geraspt), verkrijgbaar bij een kaaswinkel
1 tomaat, ontveld en kleingesneden
1 ei, geklopt
versgemalen peper en zout
takjes dille voor garnering

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C. Zeef de bloem, bakpoeder, zout en cayennepeper en kneed dit door de boter. Voeg de kaas en de melk toe en meng het geheel goed.
Schep het mengsel in (mini-muffin of bonbon) bakvormpjes en bak gedurende 10 min in de oven.
Bak voor de vulling intussen de ui glazig in de boter. Voeg de tomaat, de kaas en het ei toe. Kook het mengsel op een laag vuur tot het ei gestold is.
Snijd de topjes van de muffins, schep de vulling op de muffins en plaats de topjes er weer op. Garneer eventueel met een takje dille.
Warm opdienen als borrelhapje of voorgerechtje (3 per persoon).
Tip:
Varieer met dit recept door de Manchego te vervangen door bijv. Cabralez Valdeon (Spaanse Blauwaderkaas).
Back to top Go down
View user profile http://hobbyhoekje.teamgoo.net
Sponsored content




PostSubject: Re: 101 Tapas recepten   Today at 11:07 am

Back to top Go down
 
101 Tapas recepten
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Hobbyhoekje :: Aperitiefhapjes-
Jump to: