Voor iedereen met een hobby.
 
HomePortalCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Aperitiefglaasjes recepten

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Bloemeke
Admin


Posts : 2359
Join date : 2010-06-02
Age : 37

PostSubject: Aperitiefglaasjes recepten   Mon Aug 02, 2010 1:00 pm

Aperitiefglaasjes van wortel en aspergeGlaasjes met wortel en appel

Ingrediënten voor 4 personen

1/2 bot jonge wortelen

1 takje dragon

1 bot groene asperges van 250 g

1 teentje look

1/2 bosje bieslook

4 eetlepels kwark van 20 % vetgehalte

2 sneetjes gerookte zalm

zout

versgemalen peper



Vetzucht/obesitas
Zijn lightvetstoffen goed voor u?
Juist/fout over voeding


Bereiding

Schraap de wortelen en snij ze in heel kleine blokjes. Kook ze 3 tot 4 minuten in licht gezouten water. Let erop dat ze nog knapperig zijn. Laat uitlekken en doe in een kom.

Stroop de dragonblaadjes af, versnipper ze en doe ze bij de wortelen in de kom. Roer en zet in de koelkast.

Schil de asperges, bind ze samen met keukengaren en kook ze 6 tot 7 minuten in licht gezouten kokend water. Giet de asperges af en hou ze onder koud stromend water. Leg ze dan op een keukenhanddoek om ze verder te laten drogen.

Pel het teentje look en versnipper het samen met het bieslook.

Snij de koppen van de asperges af op ongeveer 4 cm lengte. Leg ze apart.

Snij de onderkant in kleine stukken (gooi de harde stukken weg) en mix ze samen met de kwark, het look en het bieslook. Breng op smaak met zout en peper.

Rol de sneetjes zalm op en snij ze in zo smal mogelijke sliertjes.

Leg in elk glaasje een laag wortelen en daarop een laag aspergepuree. Bestrooi met de zalmsnippers en steek een aspergekopje in het midden. Dien goed koel op.

Back to top Go down
View user profile http://hobbyhoekje.teamgoo.net
Bloemeke
Admin


Posts : 2359
Join date : 2010-06-02
Age : 37

PostSubject: Re: Aperitiefglaasjes recepten   Mon Aug 02, 2010 1:04 pm

Glaasje van garnaalstaarten en courgettes

Ingrediënten
100 g garnaalstaarten, gepeld en gekookt
200 g Philadelphia Natuur Light
100 g volle natuuryoghurt
2 kleine courgettes
1 busseltje bieslook
1 citroen
0.5 koffielepel komijnzaadjes
2 eetlepels olie
zout
peper

Bereidingswijze
1. Rasp de courgettes met een grove rasp. Bestrooi met zout en laat 10 minuten uitlekken in een zeef.
2. Meng de Philadelphia met de yoghurt, een eetlepel olie, zout, peper, een beetje geraspte citroenschil, fijngesnipperde bieslook en de komijnzaadjes.
3. Duw zo veel mogelijk vocht uit de courgettes, breng ze op smaak met de rest van de olie en verdeel over 4 glazen. Giet hierover een laagje Philadelphia-crème en werk af met de garnaalstaarten en een schijfje citroen.

Tip:
Lekker met crostini of maïschips.
Back to top Go down
View user profile http://hobbyhoekje.teamgoo.net
Bloemeke
Admin


Posts : 2359
Join date : 2010-06-02
Age : 37

PostSubject: Re: Aperitiefglaasjes recepten   Sun Oct 17, 2010 11:26 am









Back to top Go down
View user profile http://hobbyhoekje.teamgoo.net
Sponsored content




PostSubject: Re: Aperitiefglaasjes recepten   Today at 4:35 am

Back to top Go down
 
Aperitiefglaasjes recepten
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Hobbyhoekje :: Aperitiefhapjes-
Jump to: